Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2018 12:28
Čas čtení 0:00
damnthat

Nesmíš být ošklivý. Pokud chceš chránit Kim Čong-una, musíš splnit přísné podmínky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Severokorejský diktátor od ochranky vyžaduje disciplínu.

Celý svět sledoval setkání Donalda Trumpa a Kim Čong-una v Singapuru, kde se oba dohodli na postupné denuklearizace Severní Koreje, avšak samotné jednání nebyla nejzajímavější. Už včera jsme tě informovali o tom, že Kim Čong-un bere svou bezpečnost opravdu vážně, a proto si s sebou do zahraničí přinesl i několik vlastních záchodů. Záchody ho však nemají jak ochránit proti potenciální hrozbě.

Diktátor se musí spoléhat na vycvičenou ochranku, která vzbudila pozornost už před dvěma měsíci na summitu mezi lídry KLDR a Jižní Koreje. Skupina mužů pobíhala podél luxusní limuzíny a vytvářela lidský štít pro svého vůdce, jenže kdybys toužil po podobné kariéře, musel bys projít náročným výběrovým procesem. Podmínky nejsou vůbec jednoduché.

Nesmíš být ošklivý. Pokud chceš chránit Kim Čong-una, musíš splnit přísné podmínky
Zdroj: TASR/AP

Ochranka pobíhající u auta pochází ze speciálního úřadu adjutantů. Do blízkosti svého lídra jsou muži vybíráni ze severokorejské armády a musí splňovat hned několik důležitých podmínek. Hlavní z nich je potřeba podobné výšky jako Kim Čong-un. Potenciální ochranka však nemůže mít ani žádné vizuální nedostatky, čili nesmí být oškliví, a musí mít za sebou důkladný trénink se zbraněmi i v bojových uměních.

Do skupiny ochranky by ses neměl šanci dostat, pokud tví předkové za poslední dvě generace režimu nevyhovovali, a pokud se to člověku nakonec podaří, ani zdaleka nemá vyhráno. Ochranka diktátora musí projít tréninkem jako při vstupu do speciálních jednotek a Kim se spoléhá zejména na jejich pozorovací schopnosti.

Muži jsou rozestaveni po celém obvodu auta a mají k dispozici 360stupňový pohled na okolí. Před autem běží tři až pět mužů, vedle auta běží přibližně tři po obou stranách a ze zadní strany dává pozor čtyři až pět mužů. V celé Severní Koreji přitom patří mezi úzkou skupinu vyvolených, kteří mají povolení držet zbraň.

Domů
Sdílet
Diskuse