Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2018 17:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Momenty krátce před obrovskými tragédiemi. Posádka raketoplánu Challenger či chlapec padající z letadla netušili, jak skončí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Náš svět postihly mnohé tragédie, které byly zachyceny na kameru.

Mnohé tragédie zůstanou navždy v našich myslích zejména proto, že se náhodným kolemjdoucím podařilo celý průběh zachytit na fotoaparát či kameru. Možná ještě silněji však vyznívají fotografie, které byly vytvořeny pár minut či vteřin před samotnou katastrofou. Následující fotografie zobrazují momenty předcházející sebevraždě, pádu letadla či explozi raketoplánu Challenger, jehož posádka vesele pózovala před nástupem do stroje, přičemž jen 73 sekund po startu zemřela.

Jedna z momentek dokonce zaznamenala nástupníka trůnu v Rakousku-Uhersku jen hodinu před tím, než byl v Sarajevu zastřelen a na základě nešťastné události z jihu Evropy vypukla první světová válka. Při pohledu na některé záběry člověk nerozumí tomu, jak mohlo k tragédii dojít, ale alespoň na jednotlivé události díky fotografiím nikdy nezapomeneme.

Pokladník amerického státu Pensylvánie R. Budd Dwyer byl po sedmi letech služby obviněn z korupce. Během soudního jednání spáchal sebevraždu přímo před televizními kamerami.

Červené auto vybuchlo v roce 1998 ve městě Omagh a zabilo 29 lidí. Více než 220 lidí bylo při explozi zraněno poté, co do jeho útrob umístila výbušninu skupina Pravá irská republikánská armáda. Muž s dítětem měli výbuch přežít, ale fotograf už tolik štěstí neměl.

Amatérský fotograf John Gilspin jen zkoušel svou novou techniku u letiště v australském Sydney. Nečekal, že zachytí poslední sekundy života teprve 14letého Keitha Sapsforda, který se ukryl u kol letadla směřujícího do Japonska.

Poslední momenty letadla společnosti Transasia, které se zřítilo do řeky Keelung na ostrově Tchaj-wan. Letadlo před pádem narazilo do části dálnice a při nehodě zahynulo 58 lidí. Jen 15 cestujících mělo neuvěřitelné štěstí, protože se jim pád letadla podařilo přežít.

 

Příspěvek sdílený 欣Wu (@mike513113),

 

Posádka raketoplánu Challenger ani netušila, jakou obrovskou tragédií skončí jejich let. Pouhých 73 sekund po startu se raketoplán rozpadl a vybuchl, přičemž při nehodě zahynuli všichni členové posádky.

V listopadu roku 2015 se Gilles Leclerc a Marianne Labanane vydali bavit do pařížského klubu Bataclan, kde vystupovala kapela The Eagles of Death Metal. Pár minut po této selfie vtrhli na koncert teroristé, kteří Gillese zastřelili.

Fotografie zachycující nástupce trůnu Rakouska-Uherska Františka Ferdinanda přibližně hodinu před atentátem, který spáchal Srb Gavrilo Princip. Společně s manželkou Sophií neměli ani ponětí o tom, co bude následovat.

Ve vzduchu se v roce 1978 odehrála obrovská katastrofa. Civilní letadlo společnosti Pacific Southwest Airlines vrazilo do malé Cessny 172 a poté začalo okamžitě padat k zemi. Zachytit se ho podařilo krátce předtím, než narazilo.

Poslední fotografie Christophera McCandlesse, který inspiroval film Útěk do divočiny. V roce 1992 ho objevili lovci poté, co zřejmě zemřel na vyhladovění v opuštěném autobuse daleko od civilizace, kde prožil více než 100 dní.

 

Příspěvek sdílel uživatel @fever_era,

Poslední fotografie milovníka adrenalinu Pavela Kashina. Zachytili ho přímo ve vzduchu při backflipu, který skončil ztrátou rovnováhy a pádem do prázdnoty.

Legendární herec a miláček žen James Dean tankoval své Porsche krátce před tím, než naboural a zemřel. Auto je přitom dodnes terčem mnoha konspiračních teorií, protože v 60. letech minulého století prostě zmizelo.

 

Domů
Sdílet
Diskuse