Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2018 16:03
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tohle jsou nejlepší města k životu v České republice. Nejhůře se žije v Orlové, nejlépe v Říčanech

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Tento žebříček srovnává města v České republice a kvalitu života v nich.

Asi každý z nás se někdy zamýšlel jaká je asi kvalita života v místě, kde žije, v porovnání s okolními městy v České republice. Společnost Obce v datech se nad tímto taky zamyslela a přinesla zajímavý žebříček, který ukazuje index kvality života v tuzemsku.

Index vyhodnocuje data o životním prostředí, službách, mezilidských vztazích, podmínkách pro život a oblast zdraví. Do žebříčku se dostalo celkem 206 obcí. Na první příčky se dostala města v okolí Prahy (a na druhé místo také samotná Praha), nejhorší místa k životu pak obsadily obce Moravskoslezském a Ústeckém kraji, které mj. sužuje zvýšená nezaměstnanost a horší podmínky k životu.

Tohle jsou nejlepší města k životu v České republice. Nejhůře se žije v Orlové, nejlépe v Říčanech
Zdroj: Walkerssk/Pixabay

„Ve většině obcí z těchto regionů žije mnoho lidí s finančními problémy, relativně vůči ostatním je v nich méně nabídek pracovních míst. V Ústeckém a Moravskoslezském kraji je také poměrně vysoké znečištění,“ řekl pro server ihned.cz jednatel společnosti Obce v datech Jan Havránek

Za první příčky podle něj může také velká dostupnost široké škály služeb a dalších možností, které jsou lidem v okolí Prahy k dispozici. Je tu také bohatší kvalita a nabídka škol.

Kvalita života v městech České republiky 

Tady je kompletní seznam seřazený podle celkové známky kvality života. Pro vyhledávání stačí zadat název obce

 
Domů
Sdílet
Diskuse