Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2018 11:50
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda Kodiaq RS udělala na Nürburgringu nový rekord mezi SUV. Má to ale háček

TECH
Uložit Uložené

Už brzy nám Škoda ukáže své nejrychlejší a nejvýkonnější SUV.

Už několik měsíců je i oficiální cestou potvrzeno, že Škoda má v plánu na trh uvést Kodiaq RS. Sportovně střižené SUV nakonec podle předpokladů dostane naftový čtyřválec 2.0 BiTDI, který bude s největší pravděpodobností disponovat výkonem 176 kW/240 koní. Točivý moment se očekává na úrovni 500 Nm, standardem bude pohon všech čtyř kol, přičemž o řazení se postará výhradně dvouspojkové DSG.

Česká automobilka sice takto naladěný Kodiaq ještě nepředstavila, už nyní se však dozvídáme jeden vskutku pozoruhodný fakt. Zástupci značky totiž zbrusu nový Kodiaq RS vytáhli na Nürburgring, konkrétně Severní smyčku, kde udělala Sabine Schmitzová nový rychlostní rekord mezi SUV – 9 minut, 29 sekund a 84 setin. Ptáte se, jak je to možné? Ne že bychom zpochybňovali kvality novinky, podotknout však musíme, že přesněji jde o nejrychlejší sedmimístné SUV na Nürburgringu, čímž si Škoda zajistila onen rekord.

Chuťovky jako Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo S nebo Range Rover Sport SVR totiž není možné vybavit třetí řadou sedadel, a ačkoliv jde o ta nejrychlejší SUV na trhu a mají nejeden rekord na Zeleném pekle, nespadají do kategorie sedmimístných. Automobilka dodává, že daný exemplář byl v sériovém stavu bez dodatečných úprav, jedinou odlišností byl maskující polep, protože Škoda nový Kodiaq RS světu ukáže až na autosalonu v Paříži. Na podzim se tak dozvíme všechny podrobnosti, už nyní ale podle slov Schmitzové víme, že zpoza volantu řidič zažije skvělé pocity.

Zpět
Sdílet
Diskuse