Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2018 12:39
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Netflix zanedlouho začne se streamováním her. Pomocí televizního ovladače si budeš moct zahrát Minecraft

TECH
Uložit Uložené

První interaktivní hra na Netflixu vyjde už na podzim.

Na letošním herním festivalu E3 se vývojář Telltale Games rozhodl oznámit exkluzivní spolupráci s Netflixem za účelem streamování her. První hra by měla být Minecraft: Story Mode a oficiálně vyjde na platformě již tento podzim.

Společnost informaci už potvrdila i pro portál TechRadar. O streamování her se poslední dobu mluví dost často a Netflix není ani náhodou první platformou přicházející s tímto revolučním krokem. Interakce her láká mnoho dalších společností jako například Amazon, který se zmíněným vývojářem rovněž spolupracuje.

V praxi se hra jednoduše ovládá prostřednictvím ovladače od televize. Pětidílný příběh bude vycházet z původní hry Minecraft. Netflix ale zdůrazňuje, že do hry nechce nijak zasahovat nebo ji upravovat.

Dokonce to vypadá tak, že kromě Minecraftu chystá společnost Telltale Games také interaktivní hru, založenou na populární netflixovce Stranger Things. Hra by se ale neměla objevit na platformě největší streamovací služby. V tomto případě ji vývojář vydá klasicky pro PC a konzole.

Domů
Sdílet
Diskuse