Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2018 16:52
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

První obrázek a promítání ukázek z Avengers 4. Co jsme se z nich dozvěděli a jak se další týmovka vypořádá s úmrtím postav?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kevin Feige a internet nabízejí várku novinek nejen o Avengers 4.

Článek obsahuje spoilery z Avengers: Infinity War

S Marvelem je to těžké. Někdy je ohledně jejich novinek tišeji, jindy vychází jedna za druhou. I proto jsme se už dříve rozhodli, že vám je budeme seskupovat, abyste toho nepřesytili a také, aby ten komiksový obsah až tak nevyčníval.

Dnes se tedy podíváme na několik snímků, většinou to však budou jen drobnosti. I ty však někoho potěší. Na závěr se přitom podíváme na Avengers 4. Máme z nich už první concept art a také popis traileru, který viděli návštěvníci CineEurope.

Začneme ale Spideym. Pokračování se začne natáčet už v nejbližších týdnech a potrvá až do prosince. Probíhat bude v USA, ale i v Evropě (například i v Praze). Vše je tak připraveno na premiéru v červenci 2019.

První obrázek a promítání ukázek z Avengers 4. Co jsme se z nich dozvěděli a jak se další týmovka vypořádá s úmrtím postav?
Zdroj: Marvel/Disney

Natáčení čeká i Guardians of the Galaxy 3. Závěrečná část trilogie podle slov Jamese Gunna (scénář, režie) ukončí jistý cyklus. Můžeme počítat s tím, že se tým obmění a některé postavy možná i zemřou. Že by se Gamora ze země mrtvých už nevrátila?

Gunn říká, že trojka je velmi odlišná, nepřiblížil však, jakým způsobem. V podstatě tak jde o nepodstatnou informaci, které i tak nevěříme. Natáčení začne už v lednu 2019, aby byla premiéra v roce 2020 připravena.

Režiséři Infinity War a Avengers 4 také přidali zajímavý komentář.

V podstatě teasují budoucí filmy, které se nemusí odehrávat v budoucnosti. Nemusíme nutně čekat lineární vyprávění příběhů. Mezi Guardians of the Galaxy 2 a Infinity War nakonec uběhly 4 roky. Co to znamená?

Že Guardians of the Galaxy 3 se možná bude odehrávat ještě před Avengers 3. Čtyři roky je velmi dlouhá doba, kterou bude třeba něčím vyplnit. Nebude to však jednoduché, protože součástí příběhu má být Adam Warlock. My už ale máme potvrzeno, že například Spider-Man 2 bude prvním filmem odehrávajícím se po událostech Infinity War.

První obrázek a promítání ukázek z Avengers 4. Co jsme se z nich dozvěděli a jak se další týmovka vypořádá s úmrtím postav?
Zdroj: Marvel/Disney

Ve snímku máme vidět dopad Thanosova řádění na celou naši planetu. Jak to nakonec dopadne skutečně netušíme. Film ještě vlastně není ani hotový. Čekají ho totiž předem naplánované dotáčky. Při takových blockbusterech je běžnou praxí vyhradit si čas a peníze na dotáčení.

Co budou Russovi dotáčet v tomto případě známé není, možná jde o plánované scény, které se nestihly natočit napoprvé (například kvůli nabitým kalendářům herců), případně si něco rozmysleli nebo v post-produkci zjistili, že nějaká scéna nefunguje, jak má. Rozhodně tedy není třeba se něčeho obávat.

Na následující část článku jste všichni zvědaví asi nejvíce, takže pojďme rovnou na to. Níže se můžete podívat na první concept art z Avengers 4. Vidíme na něm prakticky všechny žijící Avengery, které doplňuje Captain Marvel.

Iron Man má svůj tradiční oblek, Black Widow si asi přebarví vlasy na červeno a Ant-Manovi chybí Wasp. Podle slov herečky je Hope Van Dyne součástí snímku, ovšem dostane jen malou roli. Můžeme tedy předpokládat, že se stala obětí Thanosova lusknutí prstem.

První obrázek a promítání ukázek z Avengers 4. Co jsme se z nich dozvěděli a jak se další týmovka vypořádá s úmrtím postav?
Zdroj: Marvel/Disney

Totéž si myslíme i o rodině Clinta Bartona, Hawkeye. Je na důchodu, stará se už jen o svou rodinu, a tak ho v centru dění Infinity War nevidíme. Nicméně, pokud kvůli Thanosovi o svou rodinu přijde, nenechá to jen tak. Přebere na sebe identitu Ronina a stane se z něj mnohem serióznější a pomstychtivější postava.

Něco podobného se mu stalo i v komiksech, kdy se stal Roninem po tragických událostech v rodině.

Naštěstí pro Avengers a vlastně všechny galaxie, Captain Marvel se ocitla v té šťastné půlce vesmíru. Thanosův „snap“ přežila, Nick Fury jí stihl poslat SOS, a tak ji už za rok v květnu uvidíme po boku Tonyho Starka a spol. Samozřejmě, dva měsíce předtím nás ještě potěší svou vlastní sólovkou.

Z obrázku můžeme vyčíst i fakt, že War Machine dostane značný upgrade. Možná se o něj postará sám Tony, ale spíše to tipuji na wakandskou techniku. Přeci jen chvíli potrvá, než se Tony a Nebula dostanou na Zem. Někdy tehdy Rocket zjistí, že nepřišel jen o Groota, ale úplně o všechny přátele z týmu.

Samozřejmě, pohled padne i na Steva Rogerse, který se zřejmě zbaví identity „Nomada“ a v době, kdy lidstvo potřebuje hrdiny a naději, si znovu oblékne kostým s hvězdou na hrudi. Captain America je zpět, přestože ještě nedrží svůj štít. To si Marvel schová pro nějaký ten trailer a money shot, který sám o sobě přiláká do kin miliony diváků.

Už se nemusí obtěžovat s maskováním, a tak půjde bradka pryč. Škoda, celkem mu to s ní slušelo, co říkáte?

První obrázek a promítání ukázek z Avengers 4. Co jsme se z nich dozvěděli a jak se další týmovka vypořádá s úmrtím postav?
Zdroj: Marvel/Disney

Na závěr jsme si nechali nejzajímavější postavu. Hulk vůbec nevypadá jako Hulk. Může to být jen concept artem (ve filmu všechno vypadá úplně jinak), ale něco přeci jen jeho stav na obrázku indikuje.

Za prvé, v obličeji vypadá mnohem více jako Banner, za druhé, má na sobě oblečený kostým. Znamenat to může mnohé, i když do popředí se dostává teorie o tom, že Banner a Hulk splynuli v jednu mysl a jednu osobu.

Se silou Hulka a inteligencí Brucea se mnohé mění a stejně, jako se to stalo v komiksech, i tentokrát budeme všichni této postavě říkat Professor Hulk.

Pokud se vám zdá, že jsme vám toho o Avengers 4 vzhledem ke vší té důvěrnosti řekli dost, máte pravdu. Jeden bonus tu však ještě je. Jak již z nadpisu víte, pár šťastlivců už vidělo první záběry z Avengers 4 a rozhodli se je popsat.

Disney bylo přítomno na nedávném CineEurope. Prezentovali tam Captain Marvel (behind the scenes), ale i Avengers 4. Diváci tak měli jako první na světě možnost vidět kousíček z filmu. Scéna odhalovala Ant-Mana Scotta Langa v dialogu s Tonym Starkem.

Scott Tonymu říkal o nové technologii, díky které by mohli skrze alternativní dimenze (zřejmě myšleno jako časoprostory) posbírat Infinity Stones ještě před Thanosem.

Prakticky tak máme potvrzenou i naši teorii, že k cestování časem se nevyužije Time Stone, ale právě Quantum Realm. Ta bude hlouběji představena už v Ant-Man and the Wasp příští měsíc v kinech. Pokud se těšíte na Avengers 4, zřejmě tento film nebudete chtít zmeškat.

P. S. – Co se týče Fáze 4, věnovali jsme jí samostatný článek. Zdá se však, že k těmto filmům se přidá i Ms. Marvel (nezaměňovat s Captain Marvel) a sólovka pro Hawkeye. Zatímco Hawkeye není úplně jistý a tak či tak je v nedohlednu, Ms. Marvel má již blíže k realitě.

Domů
Sdílet
Diskuse