Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2018 17:18
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

USA budú mať Space Force, teda vesmírnu armádu. Plánujú aj vyslať človeka na Mesiac a Mars

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ambiciózne plány 45. amerického prezidenta sa stretli s podporou i odporom.

Znie to ako sci-fi, no ide o realitu dnešných dní. Spojené štáty americké na popud aktuálneho prezidenta Donalda Trumpa zavádzajú tzv. Space Force. Oznámil tak na tlačovej konferencii, že ich silná a početná armáda dá vzniknúť novej odnoži týkajúcej sa vesmíru a všetkého okolo neho. Argumentoval, že nechce, aby boli USA predstihnuté konkurenčnými veľmocami, akými sú Ruská federácia či Čínska ľudovodemokratická republika.

"Pokiaľ ide o obranu Ameriky, nie je dostatočná americká prítomnosť vo vesmíre, ale americká dominancia vo vesmíre. Budeme mať Air Force a tiež aj Space Force. Budú oddelené, no rovné. Bude to niečo veľmi dôležité," uviedol pre prítomné médiá.

Okrem vojenskej prítomnosti prisľúbil, že sa Američania vrátia na Mesiac a pošlú ľudí na Mars. Na týchto plánoch bude pracovať NASA so súkromnými spoločnosťami, ktoré ešte nie sú určené. Ľudia sa už začali pýtať, kto bude podobné manévre financovať a zároveň si z vyhlásenia robia aj srandu. 

Domů
Sdílet
Diskuse