Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2018 9:44
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Messengeru tě začnou otravovat automaticky hrající videoreklamy

TECH
Uložit Uložené

Aplikace určená ke komunikaci mezi uživateli dostane nový reklamní formát.

Facebook miluje reklamy. Od obrovského skandálu, při kterém musel i Mark Zuckerberg přiznat, že unikly osobní údaje milionů uživatelů, dostaly se do rukou třetích stran a byly zneužity, uběhlo jen pár týdnů a Facebook již zavádí do praxe nepříliš pozitivní novinku. Přímo do tvé aplikace Messenger bude v příštích měsících vkládat automaticky hrající videoreklamy, které budeš moci sledovat hned vedle zpráv od kamarádů.

Nejde o první krok v rámci vkládání reklam do Messengeru, protože Facebook už reklamy v aplikaci prodává od minulého roku, jenže automaticky hrající videoreklamy představují radikální krok „vpřed“. Dosud se uživatelům v Messenger zobrazovaly maximálně statické reklamy, avšak videa zřejmě množství uživatelů nepřivítá s otevřenou náručí.

V Messengeru tě začnou otravovat automaticky hrající videoreklamy
Zdroj: Pexels

Reklamy nebudeš moci nijak vypnout, ale alespoň dostaneš šanci pohrát se s nastaveními, a tak bys mohl dostávat reklamní videa na produkty, které tě trochu zajímají. Sociální síť po analýze běžných reklam v Messengeru nezaznamenala žádné výrazné změny chování svých uživatelů, a tak nepředpokládá změny ani při zavádění videoreklam. Stále trvá na tom, že uživatelský zážitek je pro společnost nejdůležitější. Videoreklamy se od minulého pondělí začaly objevovat malé skupině lidí a postupně by se měly rozšířit do celého světa.

Zpět
Sdílet
Diskuse