Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Ria
24. června 2018 14:45
Čas čtení 0:00
freshfem redakcia

Co nás naučila menstruace? 5 věcí, které dělají ženy silnějšími bytostmi

Uložit Uložené

Každý měsíc stejná písnička. Jak se s tím vypořádat?

Žena v průběhu měsíce prochází různými fázemi, které lomcují jejími pocity, mění náladu či rozhazují hormony. V dnešním moderním světě už není žádné tabu mluvit o věcech, které by v minulosti vzbuzovaly pohoršení. Dovolím si tvrdit, že dívky během svého dospívání prožívají „krušnější“ chvíle než chlapci a častokrát se ocitají v situacích, které mohou být pěkně nepříjemné.

Příroda se nás na názor neptala, když vymyslela, že dívka v období svého dospívání dostane menstruaci a každý měsíc zažívá proměny své osobnosti. Ale povězme si to na rovinu, asi by nás muži tak nemilovali, kdybychom neměly ty své „nálady“.

 Zkusme se trochu odosobnit, dámy, a vtipně se podívejme na situace, které zažila většina z nás.

Můžeš jíst, co chceš 

Zajídání cheeseburgeru čokoládou nebylo nikdy lahodnější. Během těchto dní klidně upusť uzdu své fantazii a vychutnej si chutě, které tě udělají šťastnou. Hormony někdy nastaví laťku trošku vysoko a ty se za pár dní budeš divit, co všechno jsi do sebe dokázala nacpat. Avšak během těchto dní to máš odpuštěno

Každý konflikt, který začneme, máme odůvodněný 

Ten pocit, když ti partner řekne něco, co není úplně podle tvých představ. Dokážeš se urazit kvůli jednomu slovu, které je podle tvého názoru nesprávně použité ve větě a tebe se to dotkne. V hlavě si v té chvíli dokážeš spojit nejrůznější možné scénáře a tobě je najednou do pláče. On nechápe, co se děje a nejraději by utekl z tvé přítomnosti, avšak pokud je silný jedinec, přetrpí pár scén a zanedlouho bude všechno v pořádku. Nuže, pánové, na toto máme skvělé omluvu a tím je to, že jsme prostě ženy.

Vadí nám, že dýchá 

Jednoduše vadí. To, že partner příliš hlasitě dýchá, že neodepisuje na naši zprávu do pár vteřin, že jsi ho poslala do obchodu po čokoládu a on sice čokoládu přinesl, ale ne takovou, jakou sis přála. Křičíme, pláčeme a stěžujeme si. Jsme přecitlivělé, avšak nahromaděné emoce dostanou konečně volnou cestu a my umíme být po „tom“ krotké a láskyplné.

Trénujeme dovednosti 

Někdy je opravdu těžké i pro nás, zkušené ženy, v podnapilém stavu na festivalu v Toi-Toikách absolvovat nemilou věc, kterou bych tu nerada popisovala do detailů. Výměna tamponu může být sem tam dost ošemetná, avšak alespoň nás cvičí v trpělivosti, zručnosti a ohebnosti.

Jsme silnější, než vypadáme 

Křeče v podbřišku, citlivá prsa, bolestivé bradavky a nepříjemný pocit v křížové části. Když si jedna křehká, něžná žena představí, že jednou bude muset prožít i takovou věc, jakou je porod, hned jsou ty křeče jemnější. Menstruace a její doprovodné projevy nás učí být odolnějšími, silnějšími a jen tak nás nezlomí nějaká chřipka a neomdléváme při pořezání prstu, jako někteří chlapi (čest výjimkám, nejsem feministka). Nuže, ženy, jsme silnější, než se na první pohled zdá

Více info na Ria

Zpět
Sdílet
Diskuse