Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2018 17:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Kanadě ti pošta doručí marihuanu až před dveře. Díky novému zákonu bude služba legální

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Skončily časy ilegálního objednávání marihuany poštou.

Svět před pár dny obletěly zprávy o tom, že Kanada bude teprve druhou zemí na světě, která oficiálně na svém území zlegalizuje užívání marihuany. Uruguay se už dříve stal první a zatímco některé americké státy rostlinu legalizovaly, na federální úrovni žádná legalizace pokrývající celé Spojené státy americké neexistuje.

I proto neexistuje možnost, jak si v USA legálně objednat marihuanu pro rekreační účely přímo státní poštou. V Kanadě však bude situace odlišná. Kanadská vláda už při oficiálním oznámení uvedla, že legalizace by měla přijít přesně 17. října 2018 a rostlina bude dostupná pro každého člověka nad 18 či 19 let, což už si mohou upravit samotné provincie. Medicínská marihuana je v Kanadě legální již dlouhá léta a od roku 2013 si ji mohli osvědčení pacienti objednat i poštou, jenže po říjnu si bude moci kdokoli objednat přes státní poštu i marihuanu k rekreačnímu užívání.


Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Kanadská pošta přidala po oficiálním vládním oznámení i vlastní stanovisko, v němž vyjasňuje, že po legalizaci nebude zájemcům stát nic v cestě, aby si marihuanu objednali přímo domů. Při předávání balíčků budou pošťáci vyžadovat dokument prokazující dosažený věk, aby mohli regulovanou marihuanu svěřit do správných rukou, ale už se nikdo nebude muset bát, že mu náhodou zásilku otevřou a najdou nelegální marihuanu, kterou si tisíce Kanaďanů objednávají z černého trhu.

Již v roce 2016 se přitom objevily zprávy o tom, jak by prodej marihuany prostřednictvím pošty mohl zachránit celou kanadskou poštu, protože náklady a profit nebyly vždy vyvážené. Zaměstnanci tak dostali informaci, že po 17. říjnu musí pár týdnů očekávat mimořádně zvýšený počet balíků.

Zpět
Sdílet
Diskuse