Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2018 11:52
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V Alze mohou zaměstnanci dostávat část výplaty v kryptoměnách

TECH
Uložit Uložené

Kromě toho si budou moci zákazníci nakoupit kryptoměny ve 35 terminálech Alzy.

Největší internetový obchod s elektronikou, Alza.cz, jde naproti krypto-oběživu. Kromě nedávno zavedených plateb v nejoblíbenějších měnách tohoto druhu, v bitcoinech a litecoinech, bude nyní pro zákazníky nabízet i jejich nákup. V platebních terminálech Alzy, tedy v tzv. CardBoxech a PayBoxech bude možné nakoupit zmiňované kryptoměny. Těchto terminálů je po republice celkem 35. 


Spekulace s kryptoplatidly jsou mezi lidmi velmi oblíbené, takový krok proto není velkým překvapením. Alze se navíc posun tímto směrem vyplatil – přinesl jí totiž prý už stomilionový obrat„Stačí si nainstalovat mobilní aplikaci Alzy a v menu Moje Alza – Moje kryptopeněženka přidat ke svému účtu adresu své hardware peněženky,“ popsal proces pro server Tyinternety.cz marketingový ředitel společnosti Jan Sadílek.

V Alze mohou zaměstnanci dostávat část výplaty v kryptoměnách
Zdroj: Jaroslav.kotapis/Wikimedia Commons

„U jakéhokoliv PayBoxu nebo CardBoxu na našich prodejnách pak zákazník zadá pouze své telefonní číslo a může skrze platební terminál rovnou krypto nakupovat. Jde o nejvýhodnější variantu, protože směna probíhá vždy za aktuální kurz,“ dodal. Boxy plánují rozšířit na Slovensko a do Maďarska.

Firma jde v tomto směru ale ještě dál. Nabídla svým zaměstnancům možnost zasílat část výplaty přímo v bitcoinech. To je hodně progresivní krok. „V našich řadách máme lidi, kteří bedlivě sledují technologické trendy a kryptoměnami už dávno disponují nebo je těží. Proto jim chceme nabídnout i tento zajímavý benefit, kdy část mzdy převedeme do jejich krypto peněženek,“ vysvětluje ředitel HR Marek Premus

Domů
Sdílet
Diskuse