Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2018 15:12
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Oblíbené Audi A4 přichází ve vylepšené formě. Najdete 3 rozdíly?

TECH
Uložit Uložené

Pro modelový rok 2019 dostává A4 nový kosmetický balíček.

Model A4 patří k těm nejzákladnějším stavebním pilířům značky. Navíc se dlouhodobě jedná o jeden z nejúspěšnějších automobilů Audi na světě. Nelze se proto divit, že v Ingolstadtu dbají na to, aby byl sedan střední třídy stále stejně atraktivní. Nejen proto se na světlo světa prodrala nová, nazvěme to faceliftovaná podoba, i když rozeznat ji od té současné je téměř nemožné.

Audi se zjevně drží hesla, co je dobré, to neměňme, proto modernizace přináší opravdu jen kosmetické změny, ba co víc, „novou“ A4 lze brát spíše jako vylepšení pro nový modelový rok 2019 než jako plnohodnotný facelift. Největší optickou změnou v exteriéru jsou nárazníky, které se nadále pyšní velmi podobným tvarem, změnou však prošly jejich detaily. Vpředu je to nová aplikace radarového systému v rozích nárazníku, kde přibyl hranatý detail, zatímco vzadu najdeme na současné trendy až překvapivě velké koncovky výfuků a pozměněný difuzor.

Oblíbené Audi A4 přichází ve vylepšené formě. Najdete 3 rozdíly?
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Kromě toho poznáváme nové odstíny karoserie, druhy 1619" disků nebo paket S-line Competition, který zvládá A4 opticky ještě více přitvrdit. Do nabídky tak přibyly početněji zastoupené černé detaily nebo střešní spoiler ve verzi kombi. Jinými slovy, novinka představuje jakousi nadstavbu sportovním S-linům. Interiér dostal hrstku nových detailů, dalších barevných dekorů a zpracování. Filozofie infotainmentu se však nemění.

Nadále tedy před řidičem najdeme dobře známý 12,3" Audi Virtual Cockpit, zatímco střed palubní desky stále vyplňuje panel klimatizace s fyzickými tlačítky. Tři rozměrné dotykové obrazovky ve stylu modelů A6, A7, A8 či Q8 se tedy ještě nekonají. Jak se totiž v kuloárech šeptá, A4 nemine ještě minimálně jeden facelift, který však bude podstatně rozsáhlejší a určitě se kromě zásadnějších změn designu nevyhneme ve velkém ani technice. Vylepšená A4 přijde na trh na podzim.

Zpět
Sdílet
Diskuse