Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2018 13:00
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Herec, který ztvárnil Jar Jara Binkse si kvůli této roli hodně vytrpěl. Fanoušci mu vyhrožovali smrtí a on sám zvažoval sebevraždu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Role bláznivého Jar Jara negativně ovlivnila celou kariéru jeho hereckého představitele Ahmeda Besta.

Říká vám něco jméno Ahmed Best? Možná ne, ovšem byl to právě tento herec, kdo si zahrál asi nejnenáviděnější postavu Star Wars univerza, a sice Jar Jara Binkse.

Psal se rok 1999 a do kinosálů vtrhla dlouho očekávaná Epizoda I: Skrytá hrozba. Reakce fanoušků byly všelijaké, ale všechny se shodovaly, že právě Jar Jar je asi nejubožejší postava celého filmu. Dětem se sice líbil, ale to bylo tak všechno.

Herec, který ztvárnil Jar Jara Binkse si kvůli této roli hodně vytrpěl. Fanoušci mu vyhrožovali smrtí a on sám zvažoval sebevraždu
Zdroj: 20th Century Fox/Lucasfilm

Pro Ahmeda Besta šlo o první větší roli, ovšem to, co mělo být odrazovým můstkem k lepším hereckým příležitostem, se přeměnilo v peklo. Best uvedl, že šlo nejnáročnější období v jeho životě.

Nenávist k postavě Jar Jara byla obrovská, fanatičtí fanoušci neváhali herci posílat vskutku odporné výhrůžky a Best se dostal do silné deprese.

„Na internetu mi bylo vyhrožováno smrtí. Lidé ke mně chodili a říkali, že jsem jim zničil dětství. Když je vám 25 let, je těžké poslouchat podobné věci,“ podotkl herec. Dodal, že negativní ohlas a výhrůžky byly tak intenzivní, že v určitém bodě reálně zvažoval sebevraždu.

Ve svém příspěvku napsal, že ani dnes nemá úplný klid a jeho kreace popleteného Gungana negativně ovlivnila celou jeho kariéru. Dodnes je pro něj těžké o tomto období hovořit. Jako Jar Jar se objevil i v pokračováních Klony útočí a Pomsta Sithů (v nichž se však jen mihl).

Domů
Sdílet
Diskuse