Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2018 23:46
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Mick Jagger zahrál úryvek z Pec nám spadla

HUDBA
Uložit Uložené

Stouni se vrátili do Prahy a jejich frontman se opět procvičil v češtině.

Britská kapela Rolling Stones je jedním z nejdéle účinkujících rockových uskupení. Těmto starým pardálům však v žilách stále koluje mladická krev. 

I nadále koncertují a včera se již posedmé ukázali v Praze. Podle zúčastněných šlo o nezapomenutelný zážitek a show, jenž v podání pětasedmdesátiletých mužů měla stejné grády jako před lety. 

Koneckonců, „Stouni“ mají pro Českou republiku symbolický význam a jejich návštěvy zde mají nostalgický, romantický nádech. 

Vůbec poprvé totiž v Praze vystupovali jen pár dní po Sametové revoluci. Se svým rockovým elánem naplno rozpoutali vír čerstvě nabité svobody.

Koncert Stounů se rozhodli zhlédnout i zruční čeští koumáci. Samozřejmě bez placení. 

Mnoho pamětníků jistě vzpomíná na nahrávku, v níž frontman Mick Jagger  říká lámanou češtinou: „Kameny se valí do Prahy.“ Naučit ho to tehdy stálo otce Janka Rubeše pěknou fušku.

O 19 let později Mick u příležitosti dalšího koncertu pozdravil fanoušky na videu opět česky.

„Dobry večer šišni v Práze,“ zahlásil na začátku krátkého projevu, v němž hovoří o svých vzpomínkách na to, jak kapelu po revoluci pozval do Prahy tehdejší prezident Václav Havel

Dalo se tedy čekat, že i 11 let od jejich posledního vystoupení v Česku přijde nějaký úsměvný moment, v němž Mick využije náš rodný jazyk. 

A skutečně se tak stalo. Využil k tomu Instagram a sympatické ztvárnění známé české písně „Pec nám spadla“. 

 

My version of the Czech song pec nam spadla!

Příspěvek sdílený Mick Jagger (@mickjagger),

Domů
Sdílet
Diskuse