Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2018 21:23
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Istanbulská kavárna umístila lva do vitríny. Hosté popíjejí s výhledem na ubohé zvíře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kavárna v centru tureckého města vlastní více exotických zvířat.

Historické město Istanbul každý rok přivítá stovky tisíc turistů, kteří dychtí po místních tradicích i památkách. Přímo v jeho srdci leží i budova, v níž majitel chová více exotických zvířat. Klece pod zemí mají obsahovat lva, plameňáky, hady, krokodýly či koně a papoušky, zatímco na povrchu vítá návštěvníky kavárna Mevzoo.

Na Instagramu se nedávno objevila videa z oficiální stránky kavárny, na kterých je zachycen její interiér. Návštěvníci klidně popíjejí kávu či čaj a malá holčička pobíhá podél úzké skleněné vitríny, kde běží lev. Zvíře mělo být odvrženo rodiči v turecké zoologické zahradě a majitel kavárny ho zachránil, protože se krom kavárny věnuje i rehabilitaci zraněných či opuštěných zvířat.

 

Příspěvek sdílený Mevzoo (@mevzoo),

Nikdo však nerozumí tomu, jak ho mohlo napadnout postavit v interiéru skleněnou vitrínu širokou možná necelý metr, aby do ní umístil lva a nechal ho v ní pobíhat. Lev prý má k dispozici ve sklepě zmíněnou klec s výběhem, ale člověk musí pochybovat o tom, zda je sklep nejvhodnější místo pro chov exotického zvířete.

Skoro 3000 lidí už podepsalo petici proti vystavování lva v kavárně a na sociální síti se vyjádřil i prezident turecké organizace sdružující veterinární chirurgy. Prohlásil, že je to obrovská potupa, protože v domnělém „rehabilitačním centru“ se zvířata očividně týrají.

 

Příspěvek sdílený Mevzoo (@mevzoo),

Domů
Sdílet
Diskuse