Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2018 21:23
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kim Čong-un se po KLDR proháněl ve staré ladě. Svůj pancéřovaný mercedes na venkově nechtěl ukazovat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Severokorejský diktátor na internetu rozesmál mnoho lidí.

Kim Čong-unovi vždy záleželo na ochrance i vozidlech, ve kterých jezdí. Celý svět před pár týdny obletěly fotografie ze setkání s Donaldem Trumpem v Singapuru, kam Kim dorazil ve svém obrněném mercedesu a nemohla chybět ani ochranka běžící podél auta. Do Číny nedávno cestoval ve svém speciálním pancéřovaném vlaku, takže na bezpečnost si diktátor očividně potrpí, jenže nejnovější fotky ze Severní Koreje na první pohled neobsahují žádnou zvýšenou ochranu.

Vůdce se měl vydat do provincie hraničící s Čínou, aby si tam na vlastní oči prohlédl vojenské stanice a farmy, ale jako správný muž lidu nepřijel v mercedesu. Raději se nechal vozit na zadním sedadle zelené Lady Priora, která rozhodně nepatří mezi nejnovější ani nejluxusnější vozy, jaké má Kim k dispozici. Fotografie z KLDR sice nezachytily i přední část vozu, ovšem při pohledu na záběry je jasné, v čem se diktátor vozil.

Fotografie z návštěvy se objevily i ve vládním deníku Rodong Sinmun, což pravděpodobně znamená, že chtěl Kim jako správný diktátor jenom zapůsobit na své obyvatele a chudé farmáře, kteří si nemohou myslet, že zatímco oni pracují na polích, Kim Čong-un se vozí v mercedesu s úpravami za miliony. Možná i lada dostala podpovrchové úpravy, které na fotkách nevidíme.



Domů
Sdílet
Diskuse