Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2018 14:21
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Sandály už nejsou známkou nevkusu. Nauč se je nosit a nevypadat při tom jako turista

MÓDA
Uložit Uložené

Vyzbroj se na léto pořádnými sandály, které všem kolem vyrazí dech.

Sandály jsou zejména v našich končinách velmi citlivým tématem. Původ kontroverze bychom hledali asi už marně, spočívá však v podstatě v tom, že se nám automaticky spojují s nevkusnými a hlučnými turisty na dovolené v Chorvatsku, kteří k nim nikdy nevynechají ponožky a kapsáče. A Májka.

Pravdou však zůstává, že se ve světě běžně kombinují sandály s ponožkami, a nikdo se nad tím nepozastavuje tak jako právě u nás. Základem je trochu módního vkusu, o něco pohlednější kousky a nezpochybnitelný look si můžeš složit i sám. V následujícím článku ti přinášíme trochu inspirace.

 

A post shared by SUICOKE_TW (@suicoke_tw) on

Dr. Martens

I když je kultovní značka Dr. Martens známá převážně svými botami vhodnými na zimu, drží ve své nabídce několik neodolatelných sandálů. Vybrat si můžeš z klasických šlapek, ale také z kousků obklopujících celou nohu. Ceny jsou přiměřené koženému provedení.

 

A post shared by Dr. Martens (@drmartensofficial) on

 

A post shared by KDH (@korea.kim_dr.martens_) on

 

A post shared by KDH (@korea.kim_dr.martens_) on

Suicoke

Suicoke je japonská značka do jisté míry zahalena rouškou tajemství. Návrháři, kteří jsou zodpovědní za unikátní tvary svých sandálů, se totiž drží v anonymitě. A má to jednoduchý důvod. Snaží se totiž přimět lidi k tomu, aby hleděli na samotné produkty, než aby sahali po renomovaném jménu. Za své krátké působení od roku 2006 se však jejich sandály staly kultem a dnes představují nutnost každého fanouška módy.

 

A post shared by SUICOKE (@suicoke_official) on

Charakteristickou siluetou je model KISEE-V, který tvoří tři popruhy na nártu a jeden vzadu na patě. Mezi nejoblíbenější provedení patří kombinace černé, žluté, červené a modré; nestárnoucí červená s černou nebo šachovnicový vzor.

Modelů a barev je však víc než dost. Ceny jednotlivých kousků se pohybují v rozmezí 150–200 eur.

 

A post shared by SUICOKE_TW (@suicoke_tw) on

 

A post shared by SUICOKE (@suicoke_official) on

 

A post shared by SUICOKE (@suicoke_official) on

Suicoke má ve světě neuvěřitelnou oblibu, avšak té největší se samozřejmě těší doma v Japonsku. Spolupracovali s množstvím zajímavých značek jako Norse Projects, John Elliot, Palm Angels nebo nejnověji A Bathing Ape.

Oblíbili si je také hudebníci jako A$AP Rocky; Tyler, the Creator a Justin Bieber, kteří si neodpustili ani ponožky.

 

A post shared by SUICOKE (@suicoke_official) on

 

A post shared by “KEI” (@keimeng) on

 

Príspevok, ktorý zdieľa TTAPPLE (@ttapple),

 

A post shared by BARRELS (@barrels_daily) on

 

A post shared by BARRELS (@barrels_daily) on

Teva

Značka vznikla v roce 1984, kdy její zakladatel Mark Thatcher pracoval v Národním parku Grand Canyon a všiml si, že dělníci se musí při práci v řece neustále přezouvat z pracovní obuvi do pantoflí a naopak. Poprvé tedy použil suchý zip na otevřené obuvi, což znamenalo revoluci.

 

A post shared by Teva (@teva) on

 

A post shared by Teva (@teva) on

Jelikož Teva začínala původně jako značka pracovní obuvi, její silueta a zejména podrážka nemusí působit zrovna esteticky. Své skalní fanoušky si i přesto našla a dnes patří mezi nejoblíbenější značky sandálů.

 

A post shared by Teva (@teva) on

 

A post shared by #Ai (@lve_xxxx) on

 

A post shared by Patricio Patterson (@patricio.ap) on

 

A post shared by Teva (@teva) on

Birkenstock

Historie značky Birkenstock sahá až do 18. století. Zaměřuje se na klasické šlapky s korkovou podrážkou, které nás díky ní provázejí už od dětství. Originály od Birkenstock jsou o něco dražší než tisíce šlapek inspirované jejich siluetou, proto se ti mohou zdát jejich ceny přehnané.

 

A post shared by Birkenstock (@birkenstock) on

Birkenstock je známý svými speciálními edicemi a spolupracemi s různými zajímavými značkami. Dává si záležet na netradičních barvách, jejich kombinacích, materiálech a vzorech. Dělá svoji práci zkrátka poctivě.

Nejnověji značka ve velkém spoluprace s Rickem Owensem, se kterým dali dohromady krom jiného šlapky ze srsti z poníka za 285 eur.

 

A post shared by Birkenstock (@birkenstock) on

 

A post shared by Birkenstock (@birkenstock) on

 

A post shared by schuh (@schuh) on

Kousky od Birkenstock jsou pro opravdové pedanty. Žádné viditelné logo, precizní provedení a 250letá historie z nich činí jedničku ve světě otevřené obuvi. Někdy se vyplatí investovat.

 

A post shared by Ezra Kenyon (@ezrakenyon) on

 

A post shared by Julia (@dearjulees) on

Na sandálech a šlapkách není nic k smíchu. Po celém světě jsou oblíbené značkové kousky od výše zmíněných, ale i mnoha dalších jmen. Podobné kousky vyrábějí také návrhářská esa jako Prada nebo Gucci, levnější alternativu koupíš například v Zaře.

Zpět
Sdílet
Diskuse