Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. července 2018 15:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Cristiano Ronaldo v Juventusu vydělá 3400 eur za hodinu

SPORT
Uložit Uložené

Portugalec podepsal velmi výhodný kontrakt.

Celý fotbalový svět se včera odpoledne připravoval na semifinále mistrovství světa. Přípravy v jednu chvíli přerušila bombastická zpráva ze španělského Madridu. I když sportovní novináři naznačovali, že by se měl přestup Cristiana Ronalda udát v brzké době, nikdo nečekal, že Juventus svou novou posilu odhalí už před prvním semifinále. Na povrch vycházejí neustále nové informace o tom, že Juventus dokonce Ronalda ani neoslovil a vybral si ho přímo Portugalec.

Nechceme polemizovat o všech možných důvodech, které přinutily Ronalda odejít po devíti letech z klubu, kde dosáhl úplně všeho, a tak se raději pojďme podívat na hříšně vysoký plat. V minulosti se v médiích několikrát objevily zprávy o tom, že Ronaldo není v Madridu spokojený i kvůli neschopnosti Florentina Pereze nabídnout mu adekvátní zvýšení platu. Do Juventusu proto Ronaldo odchází i se čtyřletou smlouvou na 120 milionů eur, takže fotbalista dostane na účet každý rok 30 milionů.


Pokud se na smlouvu podíváme detailněji, až potom objevíme skutečnou výšku kontraktu. Částka 30 milionů ročně nezní vůbec špatně, ale co kdybychom ji zkusili rozpočítat?

Ronaldo každý měsíc vydělá 2,5 milionu eur, každý týden 576 tisíc, každý den 82 000, každou hodinu 3 400 eur, každou minutu 57 a každou sekundu 95 centů. Juventus za hráče Madridu vyplatil 100 milionů eur, takže společně s kontraktem ho bude za čtyři roky stát 340 milionů eur, protože v Itálii musí kluby zaplatit i stejně vysokou daň za plat.

Domů
Sdílet
Diskuse