Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2018 22:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Fantastičtí Chorvati postupují do finále MS! Fotbal se domů do Anglie tentokrát nevrátí

SPORT CHORVATSKO
Uložit Uložené

Neuvěřitelné semifinále dopadlo lépe pro Chorvaty.

Po včerejším semifinálovém zápase jsme poznali prvního finalistu. Zápas mezi Chorvatskem a Anglií měl přinést partnera francouzskému národnímu mužstvu. Souboj mnohem lépe otevřeli Angličané, protože po rychlém faulu se k míči postavil obránce Kieran Trippier, rozběhl se a míč zatočil přímo do sítě jako David Beckham v nejlepších letech. Euforie anglických fanoušků mohla začít.

Na internetu se objevily záběry na fanouškovskou zónu v londýnském Hyde Parku, kde do vzduchu okamžitě po gólu vyletěly tisíce piv, a tak mohli celý první poločas diváci využít k sušení svého oblečení. Atmosféra v Londýně byla výborná, zatímco v Záhřebu to bylo pochmurnější. Chorvatští fanoušci se však nevzdávali a předpovídali, že reprezentanti výsledek zvrátí a v druhém poločase pošlou Angličany do bojů o třetí místo.

Fantastičtí Chorvati postupují do finále MS! Fotbal se domů do Anglie tentokrát nevrátí
Zdroj: TASR/AP

První poločas se po anglickém gólu velmi rychle rozjel. Chorvati hned pochopili, že musí naplno zabrat, pokud chtějí na finálový zápas reálné pomýšlet a vybudovali si několik šancí, z nichž nedokázali proměnit ani jednu. Angličané výborně bránili, do defenzívy se zapojoval i útočník Harry Kane, a neustále hrozili z protiútoků.

Doporučeno
FOTO: Vstup do moderní luxusní vily z chorvatského pobřeží, která je na prodej za více než 75 milionů korun FOTO: Vstup do moderní luxusní vily z chorvatského pobřeží, která je na prodej za více než 75 milionů korun 7. dubna 2023 9:15

Hra se pomalu otevírala, přičemž na samotném konci prvního poločasu žádali Chorvati penaltu. Rozhodčí zákrok neposoudil jako penaltový, a tak týmy odcházely do šaten za stavu 0:1. Chorvatský tým v prvním poločase vystřelil na bránu Pickforda jen jedinkrát.

Druhý poločas přinesl zajímavou hru. Chorvati výrazněji ožili a po několika ambiciózních útocích zvládli vyrovnat na 1:1. Gól si na své konto připsal po parádním volej Ivan Perišić, který měl o pár minut později šanci strhnout vedení na chorvatskou stranu, ale trefil tyč. Angličané byli stále nervóznější, dělali mnoho chyb a Chorvati téměř jednu či dvě z nich využili.

Základní hrací doba nedokázala rozhodnout o týmu směřujícím do finále, a tak zápas pokračoval do prodloužení. Chorvati před začátkem prodloužení ani jedinkrát nestřídali, zatímco Angličané vsadili na dvě změny v sestavě. V prodloužení využil zaváhání anglické obrany Mandžukič a Chorvati si zahrají ve finále!

Domů
Sdílet
Diskuse