Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2018 16:58
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Starej se o roztomilé tuleně za více než 50 tisíc korun měsíčně. Ostrov ve Walesu hledá pár, který bude s rozkošnými zvířátky žít 3 roky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Job snů pro milovníky zvířat.

Pokud tě už omrzel ruch města a raději bys hlučné ulice vyměnil za klidné prostředí, měl bys zvážit nabídku přímo ze Spojeného království. Wales totiž na ostrově Bardsey nabízí pozoruhodnou práci ideální pro dvojici. V nabídce je tříletý pobyt na ostrově s možností zůstat ve Walesu navždy. Nejčastějšími sousedy na Bardsey však nejsou lidé, ale roztomilí tuleni. Právě o ně se totiž dvojice má starat.

Ostrov je od pevniny vzdálen jen asi dva kilometry, nejde tak o žádné odříznutí od civilizace. Roční plat se pohybuje na úrovni 700 000 Kč a součástí je i bydlení ve dvoupokojovém domě zdarma. Ten je navíc plně vybavený. Na ostrově se ani náhodou nebudeš nudit. V létě je totiž plný zvědavých turistů (za sezónu se jich tam otočí přibližně dva tisíce) a v zimě zase Walesu vládne tichá zima plná klidu a izolace.

Pokud máš zájem, oba musíte mluvit anglicky, ale i velšsky. K turistům je třeba být milý, dvojice musí být navíc fyzicky zdatná – součástí práce je totiž pomáhat i se základní údržbou na ostrově. V první řadě však jde o péči o místní národní park, jehož obyvatelé jsou především tuleni. O ně se musíte starat v létě i v zimě, v extrémních případech je třeba jim zajišťovat jídlo nebo se starat o zraněná zvířátka. Nabídka se otevírá jen jednou za tři roky a vždy přitáhne přibližně 300 uchazečů. Přihlásit se můžeš tady, a to do 23. července.

Domů
Sdílet
Diskuse