Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2018 10:51
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Jak ukrást Apple výrobky za 600 tisíc za 30 sekund?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muži si odnesli množství laptopů i smartphonů.

Obchody společnosti Apple se proslavily po celém světě. Prostorné provozovny s produkty položenými na stolech, aby se s nimi mohli zákazníci seznámit a pohrát, denně přilákají miliony lidí a občas i zlodějů. Policie v kalifornském městě Fresno musí nově řešit koordinovanou krádež, která se odehrála v nákupním centru. Do obchodu Apple vtrhli čtyři mladí muži v kapucích, kteří neztráceli žádný čas.

Okamžitě přiběhli k jednotlivým stolům, pozavírali laptopy a za necelých 30 sekund už odcházeli pryč. Krádež byla tak rychlá, že nikdo nestihl zareagovat, přičemž na scéně se objevil i jeden potenciální hrdina. Muž v bledém tričku se nejprve díval na to, jak muži kradou vše od laptopů přes smartphony a následně se postavil doprostřed východu, aby zloděje zastavil či zpomalil.

Už předem neměl žádnou šanci na úspěch proti čtyřem mladým mužům, ale přesto chtěl riskovat své zdraví. Policisté po zhlédnutí všech záznamů usoudili, že muži neměli žádné zbraně, a proto nešlo o ozbrojenou loupež, ale viníky ještě nenašli. Předpokládají, že jich budou muset najít hned pět, protože jeden měl na kumpány čekat za volantem auta.

Na internetu se spustila debata o tom, zda muž uprostřed dveří udělal správné rozhodnutí, protože nakonec po odstrčení skončil na zemi. Obchody mají proti krádežím uzavřené pojištění, takže v podobných případech je zřejmě zbytečné ohrozit své zdraví.

Domů
Sdílet
Diskuse