Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2018 13:57
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ukrajinec Pavel má 346 potomků a čeká na zápis do Guinessovy knihy rekordů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pavel má ve svých 87 letech opravdu velkou rodinu.

Většina českých důchodců má jen několik vnoučat, které nadevše milují. Mnohé z nich však časem ztrácejí volný čas a své dědečky a babičky přestávají navštěvovat. To však ani náhodou není případ Pavla Semenjuka z Ukrajiny, kterému je momentálně 87 let. Pavel z ukrajinského města Dobroslav vždy toužil po veliké rodině, i proto se pojistil třinácti dětmi.

Ti se jeho zvyku rovněž drželi a společně Pavlovi zajistili 127 vnoučat. Jelikož je Ukrajinec již v pokročilém věku, má i svá pravnoučata. Těch je však ještě více než vnoučat. Pavel je pradědečkem 203 dětí, a i ty se již začínají usazovat, dědeček totiž má i tři prapravnoučata. Dohromady tak má 346 potomků, o zachování svého rodu či příjmení se rozhodně strachovat nemusí. Pavel tak má nejpočetnější rodinu na světě, pokud to vezmeme z hlediska pokrevních potomků.

Pavlova rodina navíc drží spolu a většina se navzájem zná. Samozřejmě, pamatovat si jména není jednoduché a ani Pavel nemá o své rodině stoprocentní přehled. Většina z mužů však pracuje v rodinné stavební firmě, mimo jiné si tak navzájem staví domy. Společně také slaví narozeniny starších členů, chodí spolu na svatby a momentálně čekají na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Domů
Sdílet
Diskuse