Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2018 12:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Někteří Američané nedokáží pojmenovat ani jednu zemi na mapě světa. Jimmy Kimmel opět otestoval geografické znalosti lidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tradiční testování znalostí lidí na ulici nedopadlo nejlépe.

Moderátor Jimmy Kimmel proslul i svým segmentem, v němž do ulic posílá spolupracovníky, aby zjistili, jak na tom jsou současné znalosti Američanů. Při představení nového smartphonu od Apple nechává lidí obdivovat starý iPhone a mluvit o tom, jak je očividně propracovanější a lehčí, avšak tentokrát se vrátil k úplným základům.

Do ulic poslal velkou mapu světa a úkolem spolupracovníků bylo požádat kolemjdoucí, aby jednoduše na mapě ukázali na dotazovanou zemi. Opravdu se stačilo podívat na mapu a ukázat Portugalsko, Itálii, Rusko nebo Čínu a úkol by byl splněn, jenže spousta kolemjdoucích Američanů očividně nemá žádné ponětí o geografii.

Jimmy sice využil mapu, která je od té nejběžnější trošku pozměněná a v jejím středu se namísto Atlantiku nachází Tichý oceán, ale každý průměrně inteligentní člověk by si změnu musel všimnout. Znalosti některých Američanů byly tak špatné, že nedokázali ukázat ani svou vlastní zemi.

V komentářích pod videem se objevily názory, že je video určitě fake. Pravděpodobnější však je, že Jimmy jen vybíral nejhorší kolemjdoucí a až na samotném konci ukázal, že i v USA mají lidé geografické znalosti.

Domů
Sdílet
Diskuse