Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2018 16:20
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Internet uchvátila obrovská avokáda, která jsou čtyřikrát větší než obyčejná. Jeden kus váží více než kilogram

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Avokádový fenomén si podmanil internet.

Popularita avokáda v posledních letech dramaticky narostla. Ovoce se stalo obětí masivního marketingu a zamilovaly si ho miliony lidí. Především mladí. Avokádová pomazánka totiž chutná fantasticky a má mnohé zdravotní benefity – stejně jako i jiné přípravky z tohoto ovoce. Avokádo je zkrátka mimořádně oblíbené. Dává tak smysl, že když se na internetu objevilo avokádo, které je čtyřikrát větší než běžné ovoce, spustilo se pořádné šílenství.

Všechno mě svědomí jihoafrická farma Grove's Grown Tropical Fruit, které se podařilo vyšlechtit opravdu velké ovoce. Obecně se gigantickému avokádu přezdívá Avozilla a jedno váží i 1,2 kilogramu, tedy čtyřikrát více než běžně. Velké je asi jako lidská hlava a z jednoho plodu bez problémů namažeš i dvacet chlebíčků či toastů. Avozilla není pro jihoafrickou farmu žádnou novinkou, svět však o obrovském ovoci ještě neslyšel. Nedávno však farma začala vyvážet do Austrálie, kde se neobvyklý plod stal okamžitě fenoménem. Jeden kus Avozilla stojí přibližně 260 korun, a pokud se náhodou v nejbližší době ocitneš v Austrálii, určitě neobvyklou pochoutku vyzkoušej.

Domů
Sdílet
Diskuse