Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2018 11:36
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

V centru Prahy se zřítila část budovy. Záchranáři zatím hlásí tři vážně zraněné

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Stěna se zřítila dnes ráno na Mikulandské ulici.

Praha v posledních měsících žije rekonstrukcemi, jako kdybychom byli těsně před možností vyčerpat všechny eurofondy. Opravují se silnice, tramvajové tratě, chodníky a probíhá i hromadná rekonstrukce, resp. spíše renovace starých budov.

Ačkoliv dělníci ve většině případů postupují podle přísných bezpečnostních postupů, dnes ráno se stalo něco, co nikdo nepředpokládal. Přibližně o desáté ráno se v úplném centru na ulici Mikulandská zhroutila stěna, resp. část vrchního patra jedné z opravovaných budov.

Podle vyjádření mluvčí hasičů, Kateřiny Suchanské, spadl kus budovy o rozměrech 5x10 metrů. Na místo byli kromě hasičů a záchranářů vysláni i speciální psi, které dokáží vyhledávat osoby v ruinách. Zatím byli nalezeni tři lidé. Hasiči požádali o pomoc těžké stroje, statika a také Český červený kříž. Celá situace komplikuje dopravu v centru Prahy a zatím se neví, jak dlouho bude trvat.

Domů
Sdílet
Diskuse