Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2018 12:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Modelka kojila své dítě přímo na mole. Ženy jí děkují za odvahu, ale ona vnímá titulky jinak

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mara Martin chtěla upozornit, že kojení není nic neobvyklého.

Kojení vlastního dítěte by v dnešním světě nemělo být ničím výjimečné natolik, že by mezi lidmi způsobovalo pohoršení. Drtivá většina z nás si kojením prošla a nezáleží snad na tom, zda matka umožní svému dítěti zažehnat hlad v soukromí vlastní ložnice či v případě potřeby i na lavičce v parku.

Modelka Mara Martin chtěla stále existující kojenecké tabu rozbít ve velkém stylu, a tak po postupu do finálového kola módní přehlídky Sports Illustrated Miami Swim Week vyšla na molo ve výrazných zlatých plavkách se svým pětiměsíčním potomkem v rukou.

Vrchní část plavek jí držela na jednom rameni a její dítě mělo oblečené na plence plavky z podobného materiálu jako samotná matka. Na hlavě mělo kvůli hlasité hudbě sluchátka a zdánlivě si užívalo možnost vychutnat si kojenecké mléko kdekoli mělo v té chvíli možnost.

Samotná společnost Sports Illustrated modelku podpořila a maminky z celého světa Maře děkují za to, že nabrala k podobnému kousku odvahu. Ona však celou situaci vnímá trochu rozdílně. Nemyslí si, že její vystoupení na molu mělo vyvolat tolik rozruchu a článků na internetu.

Kojení dítěte by mělo být dnes považováno za absolutně běžnou aktivitu. Ve svém příspěvku na Instagramu sice poděkovala za podporu, ale zmínila ženy, které by si zasloužily za svou odvahu a bojovnost titulky ve světových médiích mnohem více než ona.

 

Wow! WHAT A NIGHT! Words can’t even describe how amazing I feel after being picked to walk the runway for @si_swimsuit. Anyone who knows me, knows it has been a life long dream of mine. I can’t believe I am waking up to headlines with me and my daughter in them for doing something I do every day. It is truly so humbling and unreal to say the least. I’m so grateful to be able to share this message and hopefully normalize breastfeeding and also show others that women CAN DO IT ALL! But to be honest, the real reason I can’t believe it is a headline is because it shouldn’t be a headline!!! My story of being a mother and feeding her while walking is just that. Last night there are far more deserving headlines that our world should see. One woman is going to boot camp in two weeks to serve our country (sorry i don’t know your IG handle ‍♀), one woman had a mastectomy (@allynrose), and another is a cancer survivor, 2x paralympic gold medalist, as well as a mother herself (@bren_hucks you rock) Those are the stories that our world should be discussing!!!! Just thinking about all that was represented there... I desperately need to give the most thanks to @mj_day for this. She supported me in what I did last night. Without her support this wouldn’t even be discussed!!!! She and the entire Sports Illustrated family are the most amazing and incredible team to have worked with. THANK YOU for letting all 16 of us be our true selves, strong beautiful women!!! Because of you, my daughter is going to grow up in a better world, where she will always feel this way!!!!!! Lastly, to every single woman that rocked that runway with me. Be proud. I know I am of you! You all have inspired me in ways unimaginable. I love you all!!! #siswimsearch

Příspěvek sdílený Mara Martin (@_maramartin_),

Domů
Sdílet
Diskuse