Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2018 20:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vídeňské metro rozdalo cestujícím 14 000 deodorantů. Vysoké letní teploty dokáží vůni ve vagónech proměnit v otřesný zápach

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Letní horka vyžadují i zvýšenou míru hygieny.

Cestování městskou hromadnou dopravou v letních měsících může být katastrofické. Kvůli vysokým teplotám by cestující měli dbát na intenzivnější hygienu, protože nepříjemný zápach se šíří mnohem rychleji než příjemná vůně. Zanedbávání hygieny proto dokáže proměnit cestu už tak dost rozpáleným autobusem nebo vlakem v hotovou tragédii. Zástupci metra ve Vídni si to dobře uvědomují.

Notoricky přeplněná linka U6 občas v létě dosahuje vnitřní teploty až 35 stupňů Celsia, což znamená nadměrné pocení i zápach. Zástupci společnosti Wiener Linien proto objednali 14 tisíc menších vzorků deodorantu, které začali u vchodů rozdávat. Očekávali, že budou muset distribuci tolika deodorantů rozvrhnout na více dní, ale cestující si nechali všech 14 tisíc vzorků hned v první den.

Polovina všech vagónů linky U6 je vybavena klimatizací, avšak metro částečně vede i nad zemí, takže ho dokáží sluneční paprsky rozehřát ještě více. Metro ve Vídni v prohlášení poznamenalo, že nešlo o řešení akutní krize, ale spíše o preventivní opatření. Zápach ve vagónech nebyl nejhorší, proč mu však nepředcházet?


Domů
Sdílet
Diskuse