Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2018 22:13
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Režiséra obou dílů Guardians of the Galaxy vyhodilo Disney kvůli starým vtipům o znásilnění. Co bude s třetím dílem?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

James si už u Disney neškrtne.

James Gunn třetí díl Guardians of the Galaxy nenatočí. Režiséra doběhla jeho minulost, kdy si na Twitteru neodpustil vtipkování o znásilnění či pedofilii.

Několik lidí nyní tyto tweety vytáhlo z hloubky internetu a dožadovalo se vysvětlení. Studio Disney konalo promptně a Gunna od chystaného projektu odstřihlo. Ve svém stanovisku se představitelé Disney vyjádřili následovně:

„Urážlivý přístup a vyjádření objevená na Jamesově twitterovém účtu jsou neobhajitelná a nekonzistentní s hodnotami našeho studia, takže jsme s ním přerušili všechny naše obchodní kontakty.“

Režiséra obou dílů Guardians of the Galaxy vyhodilo Disney kvůli starým vtipům o znásilnění. Co bude s třetím dílem?
Zdroj: Marvel/Walt Disney

Co na to samotný James Gunn? Ten si smazal svůj twitterovém účet, avšak ještě předtím stihl napsat toto:

„Lidé, kteří sledovali mou kariéru od začátku, vědí, že jsem se považoval za provokatéra. Dělal jsem filmy a říkal vtipy, které byly tabu a lidi kolem pobuřovaly. Ale jak jsem řekl už mnohokrát, jako člověk jsem se už posunul a moje práce také.“

Myslíme si, že je to pro Guardians of the Galaxy 3 ohromná škoda, protože ani nedostal prostor k vysvětlení situace a omluvě. Na druhou stranu je třeba říci, že vtipy o znásilnění, pedofilii či vraždách dětí určitě Disney jako rodinnému studiu nedělají dobré jméno. Proto se jejich postup dá pochopit.

Guardians of the Galaxy 3 se mělo začít natáčet už tento podzim. Premiéry jsme se měli dočkat v roce 2020. Zda to však stále platí, je momentálně sporné. Co si o celé kauze myslíte?

Domů
Sdílet
Diskuse