Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2018 21:24
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

DCEU v zábavné ukázce představuje Shazama, 14letého chlapce, který se dokáže proměnit v hrdinu se silou Supermana

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dočkáme se nejzábavnějšího filmu univerza? Podle traileru to vůbec není nereálné.

Na snímek Shazam!, který bude dalším příspěvkem do světa DCEU, se zatím díváme velmi obezřetně. Zachary Levi v hlavní roli nám po zhlédnutí prvních obrázků zatím příliš nesedl a jistou roli v naší opatrnosti určitě hraje i kvalita nedávných komiksovek ze stáje Warner Bros.

Nechápejte nás špatně, studiu Warner Bros. ten jednoznačný divácký i kasovní úspěch velmi rádi dopřejeme. Ale po zklamáních z několika posledních let už prostě nejsme tak natěšení, jak bychom si možná přáli. Uvidíme tedy, jak dopadne Shazam!

Příběh se zaměří na mladého Billyho Batsona (Asher Angel), který byl mocným kouzelníkem Shazamem vybrán, aby se stal hrdinou, bojoval proti bezpráví a hájil spravedlnost. Stačí zakřičet „Shazam“ a ze 14letého chlapce je najednou dospělý superhrdina Shazam (Zachary Levi).

Ale protože je v srdci stále dítětem, dělá přesně to, co byste od teenagera v jeho věku čekali. Užívá si svých schopností, baví se a testuje jejich limity. Své schopnosti však bude muset rychle ovládnout, protože na scéně se objeví záporák Thaddeus Sivan (Mark Strong) a jeho temné síly.

Komiksovka by měla být podle tvůrců odklonem od temného ladění filmů z DCEU, takže se údajně máme připravit na optimistický a zábavný blockbuster. A trailer tyto domněnky jen potvrzuje. Temnotu či osudovost bychom tu marně hledali. Zato nadhled a humor srší téměř z každého políčka.

Záleží už asi jen na vašem vkusu, jestli vám to vadí, ale zatím to vypadá, že bychom se mohli dočkat nejzábavnějšího filmu DC univerza. Kdo ví, zda právě podobný svěží vítr DCEU nepotřebuje. Nebo byste přijali větší temnotu?

Za režií stojí David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation), o scénář se postaral Henry Gayden (Earth to Echo) společně s Darrenem Lemkem (Shrek Forever After) a kromě výše zmíněných herců si ve filmu zahraje například i Djimon Hounsou či Jack Dylan Grazer.

Premiéra snímku je u nás naplánována na 4. dubna 2019. A pokud se o něm chcete dozvědět ještě o něco více, vstupte už klasicky do tohoto vlákna. Zaujala vás první ukázka? A přesvědčila vás o návštěvě kina?

Domů
Sdílet
Diskuse