Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2018 15:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Miliony lidí sledovaly Sarah při porodu na zahradě. Mnohé videa znechucují, jiní ji cení za odvahu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sarah nepřivedla ani jedno dítě na svět v porodnici.

Kdysi studovala medicínu, aby se stala lékařkou, ale dnes je z ní máma na plný úvazek. Sarah Schmid porodila všechny své děti mimo nemocnici, protože měla jako doktorka příležitost sledovat ženy v porodnici a nemocniční prostředí jí nepřišlo vůbec klidné. Svou první dceru Johannu porodila doma s pomocí porodní asistentky, jenže porod nebyl tak ideální, jak očekávala.

Dlouhých 15 hodin strávila tlačením a čekáním na svého potomka, což ji inspirovalo k tomu, aby se naučila všechno o porodech a vyškrtla asistentku ze seznamu. Od té doby už porody zvládala úplně sama. Druhého potomka Jonathona přivedla na svět úplně sama uprostřed švédského lesa, kam zašla po bouřce, aby mohla při porodu relaxovat.

Své děti porodila většinou v noci, ve vlastním obývacím pokoji či zahradě a naposledy měla šanci využít své zkušenosti před dvěma lety. Teprve nyní deníku The Sun vyprávěla o svých zážitcích z toho, že porody nahrála na YouTube a umožnila milionům lidí sledovat ji při té nejintimnější, ale i nejpřirozenější situaci.

Při porodech bez zdravotnické pomoci si nejvíce užívala relax, klid či pohled na hvězdy, a tak jí u posledního syna trvalo jen 20 minut od konce kontrakcí, než ho přivedla na svět. Poslední porod dokonce sledovaly i její děti, které byly ze zážitku nadšené, a tak na své porody bez nemocnice Sarah nedá dopustit.

Domů
Sdílet
Diskuse