Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2018 21:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Úrady varujú pred kvapavkou a chlamýdiami vo Francúzsku. Na letnú dovolenku si máš priniesť vlastné kondómy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Letná dovolenka vo Francúzsku by mohla dopadnúť katastroficky.

Pred letnou dovolenkou vo Francúzsku by si mal dať dobrý pozor na to, aby si mal v kufri dostatok kondómov. Nezvyčajnú radu dalo svojim občanom holandské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré nechce, aby brali turisti pri ceste do Francúzska svoju bezpečnosť na ľahkú váhu.

Úrad pre zdravotnú starostlivosť v Amsterdame dokonca spustil špecializovanú kampaň o tom, že vo všetkých krajinách nie je často jednoduché zohnať prezervatívy, a tak je najbezpečnejšie, ak si ich človek zoberie z domu.

Holanďania upozorňujú na to, že krátke letné lásky vo Francúzsku vedia byť romantické, ale aj pri nich hrozí veľké riziko. Za rok 2016 sa chlamýdiami nakazilo až 267-tisíc ľudí, zatiaľ čo v roku 2012 bolo prípadov len 76-tisíc. O nič lepšie na tom nie je ani kvapavka, ktorou sa v roku 2012 nakazilo 15-tisíc ľudí a o štyri roky neskôr cez 50-tisíc obyvateľov.

Úrady varujú pred kvapavkou a chlamýdiami vo Francúzsku. Na letnú dovolenku si máš priniesť vlastné kondómy
Zdroj: Pixabay

Najviac prípadov pohlavných chorôb bolo zaznamenaných v Paríži a na juhu Francúzska, kam milióny ľudí cestujú za svojou letnou dovolenkou. Najzraniteľnejšou skupinou ľudí pri pohlavných chorobách je mládež od 15 do 24 rokov. Až 48 percent mladých Francúzov sa v prieskume vyjadrilo, že pri sexe nepoužíva kondómy.

Množstvo mladých ľudí má aj viacero sexuálnych partnerov, čo znamená, že riziko sa pri nechránenom styku zvyšuje. Aj Slováci by si mali dávať na dovolenkách pozor, pretože prísť domov s pohlavnou chorobu, to nie je žiadna výhra.

Domů
Sdílet
Diskuse