Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2018 21:48
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ledního medvěda na Špicberkách zastřelili kvůli turistům. Napadl strážníka, který výletníky ochraňoval v přirozeném prostředí zvířete

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Výletní loď přijela obdivovat faunu a flóru.

Strážníci z německé výletní lodi zastřelili ledního medvěda. Loď MS Bremen společnosti Hapag-Lloyd Cruises zakotvila u souostroví Špicberky, kam se turisté vydali pozorovat lední medvědi a místní ledovcové útvary, protože led pokrývá až 60 procent celého území.

Již delší dobu musí mít podobné výletní lodě na palubě i skupinu strážníků, kteří mají turisty ochránit před potenciálním nebezpečím. Jednomu z nich se Špicberky téměř staly osudnými. Strážník dohlížel na bezpečné vylodění pasažérů, když jej napadl lední medvěd.

Ledního medvěda na Špicberkách zastřelili kvůli turistům. Napadl strážníka, který výletníky ochraňoval v přirozeném prostředí zvířete
Zdroj: TASR/AP

Muž utrpěl zranění v oblasti hlavy a vrtulníkem ho převezli do nemocnice, zatímco kolegové medvěda zastřelili. V prohlášení se odvolávali na to, že jednali výlučně v sebeobraně, ale jejich jednání nenašlo mezi internetovými uživateli moc pochopení.

Nikdo sice nechtěl, aby medvěd muže zranil, jenže vstup do přirozeného prostředí vzácných zvířat si zřejmě vyžaduje větší obezřetnost. Nespokojení lidé nedokázali pochopit, jak může výlet do podobné oblasti skončit smrtí nevinného zvířete, které tam žije a den mu narušují turisté.

Domů
Sdílet
Diskuse