Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2018 11:07
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

iPhony nejsou spolehlivější než telefony s Androidem. Nejhůře dopadají modely 6 a 6S

TECH ANDROID IPHONE
Uložit Uložené

Že by další urputný boj mezi uživateli Androidu a iOS?

Značka Apple má kolem sebe auru nedotknutelnosti a jakési kvality s puncem dokonalosti a citu pro detail. Systém je jednoduchý, ale přitom geniálně intuitivní a každou další verzí iOS i komplexnější. A aby také ne, jablíčková zařízení jsou drahá, často mnohem více, než by měla být, a právě jejich nedostupnost a vysoká kvalita z nich dělá tak exkluzivní kousky technologie. Vysoká kvalita a také spolehlivost, mohli by namítnout příznivci této značky.

Jak to tak vypadá z nejnovějších dat z různých center a Apple opraven, s tou spolehlivostí (v porovnání s telefony systému Android) to nejspíš nebude tak horké. Podle zprávy softwarové společnosti Blancco, která provádí diagnostiku a opravy softwaru mobilních zařízení, to spíše vypadá, že některé telefony se systémem iOS jsou poruchovější než telefony s Androidem. 

iPhony nejsou spolehlivější než telefony s Androidem. Nejhůře dopadají modely 6 a 6S
Zdroj: DariuszSankowski/Pixabay

Modely iPhone 6 a 6S mají více hardwarových potíží než většina ostatních mobilních zařízení na současném trhu. Zatím sice nemáme dostatečná data pro nejnovější telefony, přesto však nehrozí, že by překonaly ty starší. Z těchto dat vyplývá, že telefony iPhone jsou méně spolehlivé než androidí konkurence

V různých zemích je využívání, potažmo přístup (kvůli rozdílným cenám) k mobilním telefonům jiný, je tedy těžké informace porovnávat globálně, i přesto můžeme data srovnávat v rámci jednoho kontinentu. Právě v Severní Americe dochází k vyšší poruchovosti telefonů iPhone než Android. 

Největší problémy mají uživatelé iPhonů s Bluetooth modulem (3 %), WiFi (3 %), headsetem (2 %) nebo pokaženým příjmem mobilních dat (2 %). Android uživatele nejvíce trápí výkon (27 %), fotoaparát (5 %), mikrofon (4%) nebo headset (4 %).


Nejporuchovější telefony iPhone

Model Poruchovost
iPhone 6 26 %
iPhone 6S 14 % 
iPhone 6S Plus 9 %
iPhone 7 Plus 9 %
iPhone 6 Plus 9 %
stav k Q4/2017

Nejporuchovější Android telefony

Model Poruchovost
Xiaomi Redmi 4 9 %
Motorola Moto G Plus 6 %
Lenovo Lenovo K8 Note 5 %
Nokia 6 4 %
Samsung Galaxy S7 3 %
stav k Q4/2017

  Poruchovost zař. s iOS Poruchovost zař. s Androidem
Severní Amerika 12 % 9 %
Evropa 36 % 40 %
Asie 26 % 21 %
stav k Q4/2017
Domů
Sdílet
Diskuse