Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2018 15:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Přestaňme vysávat život z oceánů. Kampaň poukazuje na to, jak plasty ničí živočišnou říši

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kampaň od Greenpeace vytáhla proti plastům silné zbraně.

Boj proti plastům na jedno použití nabírá v posledních týdnech na obrátkách. Několik světoznámých společností jako Starbucks či McDonald's prohlásilo, že přestávají používat jednorázové plasty a zmizí i plastová brčka. Aby si svou společenskou odpovědnost uvědomilo více společností, organizace Greenpeace Canada vymyslela skvělou kampaň.

Ve spolupráci s agenturou Rethink v Torontu byla představena série fotografií, která podtrhuje dopad plastového odpadu na naše oceány a zejména na naše živočichy. Grafici nacpali do ryby, želvy i ptáčka plastové slámky a nechali zvířata dusit se.

Kampaň dostala i příznačný popis „Don't suck the life from our oceans.“ Nikdo zřejmě nečeká, že jediná série fotografií přesvědčí všechny světové korporace, aby se plastů zbavily, ale čím více z nich k podobnému kroku přistoupí, tím šťastnější bude naše planeta.

Domů
Sdílet
Diskuse