Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. srpna 2018 9:53
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Nakrátko sestřižená ofina je největším letním trendem ve světě účesů. Nezahálejí však ani vlnité vlasy nebo oblíbený skin fade

MÓDA
Uložit Uložené

Podívej se na aktuální trendy v účesech a inspiruj se těmito letními střihy.

Aktuálním trendům podléhají i vlasy a vousy. Každou sezónu jsou v kurzu poněkud odlišné účesy, experimentování s barvami, délkou vlasů nebo s různými střihy. Již několik let jsou absolutní jedničkou různé fadey, čili vlasy po stranách zastřižené a zkrácené doztracena. Pojďme se nyní spolu podívat na aktuální vychytávky.

Crop cut + skin fade

Snad nejtrendovějším účesem tohoto roku je crop haircut s uhlazeným skin fade po stranách hlavy. Jde v podstatě o extrémně krátkou a zastřiženou ofinu, která zasahuje do čela pouze minimálně. Fade po stranách může být v tomto případě nejrůznější, avšak nejpopulárnější je téměř absolutní skin fade. Takový účes je velmi jednoduchý na úpravu a v závislosti na zvoleném fadeu vydrží bez problémů i několik týdnů.

 

Příspěvek sdílený Ryan James (@ryxjames),

Buzz cut

Buzz cut je ideální volbou pro muže, kteří upřednostňují krátké vlasy nebo jako alternativa za zcela vyholenou hlavu. Vrch hlavy je v tomto případě zastřižený na minimální délku vlasů a po stranách jsou ztraceny v skin fade, stejně jako u výše uvedeného stylu. Zde však kvůli krátkým vlasům nelze aplikovat low nebo mid fade.

Krátké vlasy s texturou

Poměrně složitější na údržbu a ranní úpravu jsou krátké účesy, které dávají prostor pro zvýraznění vlasové textury. V ideálním případě holič pracuje s přirozenou texturou vlasů, avšak existuje množství doplňků, se kterými dokážou šikovné ruce vyčarovat požadovaný výsledek. Po stranách zůstávají vlasy opět fadenuté.

 

Příspěvek sdílený Ryan James (@ryxjames),

Melír ve světlých barvách

Decentní experimentování se světlými odstíny nedopadlo snad nikdy špatně. Samozřejmě, potřebná je dostatečná dávka sebekritiky a častokrát i odvahy, avšak výsledkem jsou v drtivé většině případů zajímavé kreace ideální do letních veder. Vyzkoušet můžeš klasické odstíny blond vlasů nebo o něco extravagantnější barvy.

Vlnité vlasy

Opomenout nesmíme samozřejmě ani delší vlasy – nejčastěji je necháváme růst svou přirozenou cestou. Pokud jsi nositelem vlnitých vlasů, které si nedělají, co chtějí a nenechávají tě ráno před zrcadlem déle, než by ti to bylo příjemné, tak ti gratulujeme. Většinou je však úprava takovýchto vlasů o dost náročnější a vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti.

 

Příspěvek sdílený MOTH BOY (@alf_harris),

 

Příspěvek sdílený Ruffians (@ruffians),

Ostatní

Samozřejmě, pět výše zmíněných oblíbených účesů není ani zlomek z toho, co můžeš na své hlavě vytvořit. Na výběr máš nejrůznější účesy s low nebo mid fadem a stylové obrazce vystříhané přímo v nich. Kudrnaté vlasy se zase vyplatí nechat přirozeně růst, popřípadě zastřihnout je do požadované délky.

 

Příspěvek sdílený Ruffians (@ruffians),

Pokud se nemůžeš rozhodnout, nebo jsi na pochybách, zda by se ti daný účes hodil, není nic jednoduššího, než si nechat poradit od zkušeného holiče. I když jistota je jistota, čas od času není na škodu vplout do neprobádaných vod a vyzkoušet něco zcela nového.

Domů
Sdílet
Diskuse