Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2018 12:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Finský obchod zákazníkům dovolil přespat ve své klimatizované prodejně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ve Finsku nejsou lidé vůbec zvyklí na extrémní teploty.

Na severu Evropy nepatří extrémně vysoké teploty mezi běžné letní záležitosti. Finové mají své příbytky přizpůsobené i teplotám hluboko pod nulou, jenže s vedry nemají dostatek zkušeností. Většina domů nemá k dispozici klimatizaci, a tak si musí Finové pomáhat ventilátory jako my. Nebo rovnou osloví jeden z místních supermarketů.

Při návštěvě K-Supermarketu v Helsinkách si množství lidí dělalo legraci ze zaměstnanců, zda by nebyl dobrý nápad vyhradit jednu noc na společný spánek v příjemných klimatizovaných prostorách. Nápad, který vznikl jako nevinný žertík, si vedení pobočky vzalo k srdci a minulou sobotu umožnilo 100 zákazníkům přinést si vlastní matrace, karimatky či spacáky a vychutnat si chladnou noc v supermarketu.

Aby toho nebylo málo, lidé měli možnost občerstvit se chutnou večeří i snídaní, takže po marketingové stránce vyhrál K-Supermarket pomyslný jackpot. Lidé vesele připravovali své provizorní postele a vybírali si nejlepší místa u chlazených jogurtů či mraženého masa, aby mohli usnout a relaxovat tak, jak by doma nemohli.

Domů
Sdílet
Diskuse