Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2018 12:11
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Britské kostely vybavují platebními terminály. Svůj dar církvi můžeš nyní uskutečnit i bezhotovostně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Anglická církev bojuje se stále menšími dary.

Není žádným tajemstvím, že se stále více mladých lidí rozhoduje nepřiklonit k žádnému náboženství. To se však mimo jiné projevuje i na finančním stavu církve, protože po mši bývá dobrým zvykem něco vhodit do kasičky u dveří.

Anglická církev se proto rozhodla vyjít věřícím vstříc a do mnoha kostelů už několik týdnů instaluje platební terminály. Anglická církev chce moderní možnost přinést až do 16 000 kostelů po celé zemi.

Britské kostely vybavují platebními terminály. Svůj dar církvi můžeš nyní uskutečnit i bezhotovostně
Zdroj: pxhere.com

Tamní církevní organizace vydělá ročně až 651 milionů eur, jen část z toho však pochází z darů v kostelích. I toto množství je však stále nižší. Jak totiž oznamuje britský Guardian, lidé s sebou přestávají nosit hotovost a přecházejí zejména na platební karty. I kdyby tedy někdo chtěl po mši přispět, nemusel by mít jak. Platební terminály v kostelích však mají i jiné využití, platit se jimi dá při všech církevních úkonech – napříkad plánování svatby či pohřbu.

Domů
Sdílet
Diskuse