Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2018 7:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Řezník zaútočil na protestující vegany syrovým kusem masa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vegani zorganizovali v Leeds protest.

Vegani začínají výrazněji bojovat proti konzumaci masa. Před začátkem léta se v médiích objevily informace o tom, že francouzští řezníci požádali policii o pomoc, protože vegani nešetřili výhrůžkami, a tentokrát se na internetu objevilo video ze Spojeného království.

Natočila ho bojovnice za práva zvířat a veganství Ginette Lindstrom ve městě Leeds. Na trhu Kirkgate Market se před řeznictvím shromáždila skupinka veganů, jejichž cílem bylo potichu a nenásilně protestovat proti tomu, jak se v zemědělském průmyslu zachází se zvířaty, jenže protest se rychle zvrhl ve verbální i fyzickou potyčku mezi jednotlivými skupinami.

Řezníky přítomnost protestujících veganů obtěžovala, a proto na ně zavolal ochranku, přičemž jeden z nich dokonce zvolil zajímavou strategii.

Řezník zaútočil na protestující vegany syrovým kusem masa
Zdroj: Ginette Lindstrom

Do ruky vzal několik kusů syrového masa a zaútočil s ním na protestující. Prý se měl pokusit nacpat maso jednomu z protestujících do úst, ale záběry tuto část nezachytily.

Aktivistka Ginette incident s řezníky nahlásila na policii, protože jí byly adresovány nepříjemné výhrůžky a vodou jí měli polít i mobilní telefon, takže byl poškozen majetek.

Reakce uživatelů na internetu však Ginette z velké části nedávaly za pravdu a řezníky obhajovaly, takže podobní protestující před sebou mají ještě dlouhou cestu, než ve společnosti získají respekt.

Domů
Sdílet
Diskuse