Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2018 14:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nespoutaná vášeň, drogy a hudba. Legendární Woodstock připomínají nově zveřejněné momentky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vrať se v čase zpátky do roku 1969, kdy svět ovládl Woodstock.

Dnešní hudební festivaly by možná nikdy nevznikly, kdyby v roce 1969 parta mladých lidí nevymyslela koncept Woodstocku. Na zdánlivě nevinné farmě se v průběhu tří dnů objevilo přes 400 tisíc návštěvníků a hudební hvězdy jako The Who či Jimmy Hendrix, takže o exkluzivitu a výborné výkony interpretů se nikdo bát nemusel.

I když šlo o první podobný festival pod širým nebem, nezkušení organizátoři se dopředu zodpovědně připravovali na nápor lidí, který však několikanásobně překročil očekávání.

Festival se postupem hodin změnil v oslavu bahna, ale ani nepříznivé počasí lidem nezkazilo zážitek z momentů, které na farmě prožívali.

Nechyběly na ní drogy, nespoutané sexuální zážitky a vzpomínky na celý život, přičemž v současnosti už o podobném festivalu můžeme jen snít, což je zřejmě pozitivní zpráva.

Od té doby se zlepšily bezpečnostní i organizační opatření, ale stejné dobrodružství jako na Woodstocku již pravděpodobně nezažijeme.

Díky muzeu Bethel Woods se na internetu nově objevily momentky přímo z festivalu, které jsi dosud neviděl, takže si část vychutnej přímo v článku.

Celou fotogalerii z Woodstocku najdeš přímo na stránce Bethel Woods.

Zpět
Sdílet
Diskuse