Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2018 13:37
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Konec veder? V Praze dostanou všechny tramvaje 15T klimatizaci

TECH
Uložit Uložené

DPP chce vyzrát na současné horké dny a osadit všechny tramvaje 15T klimatizací.

Parné dny zaručeně dostanou v letních měsících každého jedince a stejně jako minulé sezóny, i ta letošní je kvůli vysokým teplotám náročná nejen pro citlivé jedince. Zpříjemnění těchto veder nám např. v namačkaném MHD umožní zapnutá klimatizace, kterou jsou v Praze osazovány stroje od roku 2015.

V současné chvíli se cestující v ulicích hlavního města České republiky setkávají pouze s klimatizovanými tramvajemi řady 15T Alfa, kterých jezdí celkem 109. Oproti jiným jsou rozpoznatelné hlavně díky žluté čelní masce a piktogramu klimatizace. Situace se však bude měnit k lepšímu. Dopravní podnik Praha totiž přislíbil, že chce klimatizací osadit i ostatní vozy 15T. S některými z nich začne už letos.

Konec veder? V Praze dostanou všechny tramvaje 15T klimatizaci
Zdroj: Honza Groh (Jagro)/Wikimedia Commons

„Dopravní podnik nyní připravuje investiční záměr na doklimatizování prvních 124 vozů 15T dodaných v rámci první série,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. V budoucnu by tak mělo na pražských kolejích jezdit 250 klimatizovaných tramvají. Změny se přitom budou týkat také autobusů. Pořizovat se totiž budou tři stovky nových kusů, které již v sobě klimatizaci budou mít zabudovanou.

Domů
Sdílet
Diskuse