Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2018 11:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejmenší zloděj na světě. Mravenec odnesl diamant z klenotnictví, který byl těžší než on sám

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mravenci začínají plánovat svou budoucnost, protože kradou diamanty a vytvářejí živé mosty.

Letní okurková sezóna v médiích patří mravencům. Neuběhly ani tři dny od momentu, kdy jeden inženýr v Brazílii natočil více než milion agresivních mravenců marabunta během útoku na vosí hnízdo, a mravenec zaujal sociální sítě znovu. Tentokrát u sebe nemusel mít stovky tisíc kolegů na to, aby se uvnitř klenotnictví pokusil ukrást diamant.

Při pohledu na mravence nesoucího diamant by se ti na tváři mohl objevit úsměv, avšak podobné schopnosti nejsou v živočišné říši ničím výjimečným.

Nejmenší zloděj na světě. Mravenec odnesl diamant z klenotnictví, který byl těžší než on sám
Zdroj: rkbiker89/Youtube

Mravenci dokáží zvednout a přenést předměty klidně i 10krát těžší než je jejich vlastní hmotnost, takže mravenec s diamantem neměl velké problémy. Na videu se vzácný kámen snaží odnést a přitom neustále zastavuje a ohlíží se, jako by věděl, čeho se dopouští a potřeboval se ujistit, že ho nikdo nesleduje.

Živočich s diamantem uběhl pár desítek centimetrů, což při hmotnosti kamene nemohla být jednoduchá cesta. Naštěstí si ho před útěkem všiml zaměstnanec klenotnictví. Jak si zavtipkoval jeden z komentujících uživatelů, pracovník by svému šéfovi těžko vysvětloval, že diamant neukradl, ale vzal mu ho mravenec.

Domů
Sdílet
Diskuse