Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2018 14:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Odkryté pisoáry v ulicích Paříže znechutily místní. Nechtějí z oken sledovat močící muže

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Místní obyvatelé vrtí nad pisoáry hlavami.

Paříž se snaží bojovat proti močení na veřejnosti, a tak v uplynulých týdnech nainstalovala již čtyři speciální pisoáry. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby městští úředníci nezvolili přinejmenším zajímavá místa.

Jeden z nich se nachází nedaleko katedrály Notre Dame a nabízí parádní výhled na řeku Seinu, přičemž na ostatní mají výhled lidé rovnou ze svých oken a dveří.

Starosta čtvrtého pařížského obvodu argumentuje, že pisoáry vymyslel zřejmě génius, protože fungují nejen jako zařízení, kde mohou muži vykonávat potřebu namísto zídek či keřů, ale dokáže z moči odebrat i prospěšné sloučeniny k tvorbě kompostu.


Ekologické pisoáry se přesto staly terčem silné kritiky mnoha obyvatel. Nestěžují si na funkci, ale na umístění. Skupině žen se nelíbí fakt, že celá společnost se musí přizpůsobit mužům, kteří jako by se neuměli chovat a musí močit přímo na ulici namísto využití soukromých a krytých toalety.

Podobné pisoáry na veřejnosti přímo v historických částech města nemají co dělat, protože lidé procházející se po ulicích by se neměli dívat na močící muže, ale na krásný pohled na minulosti.

Domů
Sdílet
Diskuse