Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2018 10:54
Čas čtení 0:00
Sona O.

Internetem se šíří nový nebezpečný trend. Lidé na sebe lijí vroucí vodu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Když už sis myslel, že lidská hloupost nemůže zajít dál.

Internetem se prohnalo již opravdu leccos. Měli jsme tu už výzvu s vědrem plným studené vody či jedením skořice, ale i některé opravdu nebezpečné kousky. Mezi ně určitě patří například konzumace pracích prostředků nebo tančení u jedoucího auta.

Toto vše je však stále nic oproti nové výzvě, kterou praktikují teenageři na svých videích. Jmenuje se výzva s horkou vodou a spočívá ve zdraví ohrožující zábavě. Aktéři videí si vytipují jednoho nešťastníka, ke kterému se připlíží během spánku. Na nicnetušícího kamaráda pak vylijí celý hrnec vařící vody.

Asi si dokážeš představit, jak může něco takového dopadnout. Lidé končí v nemocnici s těžkými popáleninami.

Jedním z nejhorších případů je 15letý chlapec z Indianapolisu. V nemocnici skončil s popáleninami druhého stupně na obličeji, hrudi a na zádech poté, co na něj kamarádi vylili vařící vodu. „Kůže mi zkrátka odpadla z hrudníku. Když jsem se podíval do zrcadla, zjistil jsem, že se mi to samé stalo i na tváři,“ řekl chlapec.

Snad ještě horším variantou je pití horké vody brčkem. Samozřejmě, že si tím spálíš hrdlo i vnitřní orgány. V lepším případě skončíš s popáleninami druhého a třetího stupně, v tom horším tě to zkrátka zabije. Takto nešťastně skončil například život pouze 8letého děvčátka z Floridy.

Bezpochyby jde o jednu z nejhloupějších a nejnebezpečnějších internetových výzev. Mnoho mladých lidí ale zjevně nedokáže předvídat, jak velkou škodu mohou tímto „vtipem“ napáchat, a tak končí jejich kamarádi v nemocnici.

Domů
Sdílet
Diskuse