Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2018 21:06
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jak vypadali Avengers: Infinity War před a po přidání CGI? Efekty tvoří až 97 procent filmu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Marvel Studious se pochlapilo a pro Infinity War využilo rekordní množství CGI snímků.

Avengers: Infinity War je film, o kterém se toho mnoho napsalo nejen u nás. Poslední dobou se kadence článků opět navýšila. Je to hlavně kvůli tomu, že vydání Blu-ray je již za námi a na nosičích se nacházejí mnohé bonusy. 

Při sledování snímku si uvědomíte, že počítačové triky jsou přítomny téměř všude a vždy. Pokud se zrovna nebojuje, nepoužívají se superschopnosti či hi-tech zbraně nebo magie, na scéně se nachází nepřirozený objekt nebo se v něm postavy rovnou nacházejí.

Potvrzuje to i výkonná producentka Victoria Alonso. Film je tvořen z přibližně 3 000 záběrů, přičemž 2 900 z nich je dotvořeno VFX (část záběru reálná, část zase ze speciálních počítačových efektů), případně od základu vymodelovaných composery formou CGI (jako například vesmír a podobně).

Hovoříme o 97 % filmu, které by nemohly vzniknout bez počítačových efektů. Infinity War je v tomto ohledu nepochybně rekordérem.

Ve videu níže se s režiséry podíváme na Thanosovu rozhodující výhru, která pro hlavní hrdiny znamenala ztrátu nejbližších přátel a spolubojovníků. Kromě toho však uvidíme unikátní práci se speciálními efekty.

Marvel Studios je však známé svým tajnůstkařením a snahou udržet překvapení pro diváky. Jak herci, tak ani lidé ve studiích nemohli vědět, co se na plátně přesně děje. Jak toho však docílili u composerů, kteří pracovali na téměř 100 % snímku?

Zatímco herci dostávali falešné scénáře a točili zbytečné scény, které se nikdy neměly použít, composeři to měli těžší. Neznali totiž koncept sekvencí a scén jdoucích po sobě. Každá skupina pracovala na jiné části, a tak si nemohli film pospojovat.

Jen málo lidí vědělo o tom, jak bude snímek vlastně vypadat a co se v něm bude dít. Jedním z takových byl i supervizor vizuálních efektů Dan DeLeeuw. Právě on dohlížel na všechny skupiny a firmy tvořící Infinity War. Málo jich tedy nebylo.

Nepochybně šlo o nesmírně náročnou práci. Korigovat tak velké množství skupin, které s sebou ani nemohly komunikovat a nevěděly, co bude následovat po jejich scéně. V Marvel Studios pracují skuteční profesionálové.

Pokud vám nestačilo první video, máme pro vás na závěr další bonus. Tentokrát se přesuneme k lstivému protiútoku na (zatím) nepřemožitelného padoucha. Jak se ale vlastně natáčel?

Zajímavostí je, že Josh Brolin, ztvárňující prostřednictvím motion capture systému Thanose, musel nad hlavou nosit obrázek své postavy. Herci by jinak nevěděli, kde má vlastně obávaný záporák ve skutečnosti hlavu a kam se mu mají dívat do očí.

Na samotný závěr připojujeme ještě jedno souhrnné video. Skočte rovnou na 6. minutu, i když se asi najdou scény, které jste viděli už někde jinde. Tímto článkem snad na jistý čas končí příval Infinity War novinek či bonusových videí, jelikož z nosičů už zřejmě bylo vytaženo úplně všechno důležité.

Kecám, ještě jsme neskončili. Framestore je jedna ze společností, které na snímku pracovaly. A právě oni dnes nahráli video, ve kterém v krátkosti zobrazují jimi vytvořené VFX záběry.

Domů
Sdílet
Diskuse