Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2018 10:44
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Do světového finále v PUBG se prostřílely i týmy z Česka! Hrát se bude o 300 tisíc dolarů

TECH
Uložit Uložené

Čeští profesionální hráči slaví významný úspěch. Dostali se do finále turnaje Broadcaster Royale, kde zabojují o lákavé ceny.

Skupina českých streamerů si na konto připsala senzační úspěch. Před pár dny se jim totiž podařilo postoupit do světového finále turnaje Broadcaster Royale, kterou pořádá gigant Amazon, respektive americkou společností vlastněná služba Twitch, lídr na poli herního streamování.

Boj o 300 tisíc dolarů

Čtyři Češi, kteří tvoří dva týmy po dvou, se k postupu prostříleli v uzavřené kvalifikaci přes regionální kolo v rámci Evropy (celý turnaj je rozdělen do 5 regionů – Asie, Evropa, Oceáníe, Severní Amerika a Jížní Amerika). Jedním z nich je tým Kings of Sosnovka, který kvalifikaci vyhrál a tvoří jej Nikolai Lazarev (mazarin1k) a Martin Beneš (spajKK). Druhým českým týmem pak je Czech This Out, jehož hráči jsou Jan Čičmanský (TheCobra) a Jan Pařízek (elwzoy) a v kvalifikaci byli třetí.

Přes otevřenou část kvalifikace navíc uspěly i české týmy Alza Gaming (seniks a okkocsgo), který skončil na slušném šestém místě, a Dark Tigers (Zampeek a zuppaa_ ), kteří byli pátí.

Soutěž je pořádaná v populární hře PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), která je jedním z průkopníků battle royale žánru, a zúčastnili se jí hráči a streameři z celého světa. Ti nejlepší týmy z jednotlivých regionů se pak proti sobě střetnou v době mezi 31. srpnem a 2. zářím v Seattlu, kde společnost Amazon sídlí, a zde zabojují o prize pool ve výši 300 tisíc dolarů.

Budeme tedy doufat, že se českým hráčům podaří dominovat i mezi světovou špičkou a ze Seattlu domů nakonec přivezou ceny pro vítěze.

Domů
Sdílet
Diskuse