Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2018 3:22
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Študenti sa do Prahy dostanú vlakom už od 3 €. RegioJet od začiatku semestra zavedie lákavé zľavy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ostáva len dúfať, že bude fungovať internet.

Školský rok sa bohužiaľ blíži a platí to aj pre vysokoškolákov. Tí zo Slovenska pochopiteľne študujú aj v zahraničí. Každý piatok sa na Slovensko dovalí hromada študentov z Česka, či už je to štátnymi vlakmi alebo iným dopravcom. Takéto cestovanie však nie je najlacnejšie ani vtedy, keď si kúpiš najlacnejší lístok, ktorý ťa dostane akurát tak na posledný schodík preplneného štátneho vozňa.

RegioJet sa tak rozhodol pre zaujímavý krok – už od 1. septembra si môže každý študent kúpiť lístky na vlaky medzi Slovenskom a Českom so 75 % zľavou, pokiaľ má ISIC s platnou nálepkou. Zľava však neplatí na Business triedu, uspokojiť sa budeš musieť s Lowcost, Standard alebo Relax vozňami, ktorým sa od septembra posilní kapacita.

Vo finále to znamená, že sa zo Žiliny do Prahy dostaneš najlacnejším lístom už za 3 €, z Bratislavy za 4,40 € a zo vzdialených Košíc ťa to vyjde na 7,40 €. Oproti prechádzajúcej dvacke je to tak výrazný posun. Všetky lístky už teraz kúpiš na webe RegioJetu.

Jednosmerný študentský lístok z Bratislavy do Prahy u ZSSK sa pritom pohybuje medzi 18 € a 24 €, a to bez miestenky – prvá trieda je však cenovo porovnateľná s RegioJetom, približne 26 €. Mysli tiež na to, že RegioJet má obmedzenú kapacitu, keďže sa v ich vozňoch nestojí, ak tak chceš zľavu využiť, kúp si lístky čo najskôr. Inak ťa istia štátne vlaky.

Študenti sa do Prahy dostanú vlakom už od 3 €. RegioJet od začiatku semestra zavedie lákavé zľavy
Zdroj: RJ
Domů
Sdílet
Diskuse