Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2018 19:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Perla z minulosti: Brankář rychle předstíral vlastní smrt, aby nedostal červenou kartu

SPORT
Uložit Uložené

Brankář Máximo Banguera musel rychle improvizovat.

Nejde o nejnovější moment ze světa fotbalu, ale po pár letech se znenadání objevil na vrcholu nejpopulárnější fotbalové části portálu Reddit a tisíce lidí se pořádně zasmály.

Ještě v roce 2015 se v jihoamerické soutěži Pohár osvoboditelů proti sobě postavily kluby Atletico Nacional a ekvádorská Barcelona SC. Za ekvádorský klub tehdy nastoupil brankář Máximo Banguera, který se odjakživa nebál kontroverzních momentů, a v zápase udělal hrubou chybu.

Při útoku Nacionalu vyběhl daleko za svou šestnáctku, sestřelil protihráče a okamžitě věděl, že dostane spravedlivou červenou kartu.

V sekundě proto vymyslel způsob, jak by se z nepříjemné situace mohl dostat. Po srážce se nepostavil z trávníku, zůstal ležet a tvářil se, že zemřel. Bezradný rozhodčí jen nevěřícně hleděl na to, co se před ním děje, a možná by byl zpanikařil, kdyby Banguera na zemi výrazně nedýchal.

Ošetření lékařským týmem se ukázalo jako zázračné a brankář náhle ožil, přičemž hned dostal červenou kartu, oslabil své mužstvo a Barcelona nakonec prohrála po gólu z nastavení.

Domů
Sdílet
Diskuse