Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2018 15:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Pracuje 17 hodin denně a poslední dovolenou měl v roce 2001. Doktoři jsou z Elona Muska zděšení

TECH
Uložit Uložené

Podobný pracovní a spánkový režim vede k dřívější smrti a špatné kvalitě života. Elon však nepřestává.

Elon Musk se nedávno se New York Times vyjádřil, že v poslední době zvládá pracovat až 120 hodin týdně, což je v přepočtu asi 17 hodin denně, včetně víkendů, čili absurdně mnoho.

Musk dokonce promeškal i své narozeniny a na bratrovu svatbu se uvolnil jen na několik hodin. Rovněž dodal, že si pořádnou dovolenou trvající alespoň týden nedopřál již od roku 2001. A i tehdy byla důvodem malárie. Jak však tvrdí, situace kdysi bývala ještě horší, před pár lety totiž nemíval čas ani opustit pracoviště a na vzduch se nedostal tři či čtyři dny.

Čísla Elona Muska můžeme přepočítávat, jak jen chceme, ale nad sedm hodin bez práce denně se nedostane. Připočtěme k tomu dopravu, jídlo a vychází nám, že v posteli Elon opravdu netráví mnoho času. To se však pořádně bije s Muskovými plány a jeho životní styl by se podle expertů měl brzy zhroutit.

Každý dospělý člověk v produktivním věku by se měl snažit dosáhnout alespoň 6 či 7 hodin v posteli denně, jinak přicházejí různé zdravotní problémy jako obezita, cukrovka, vysoký tlak, zvýšený stres či selhání srdce. Pokud bude tedy Musk i nadále pracovat s podobným nasazením, pro jeho zdraví to ani náhodou nevypadá dobře.

Pracuje 17 hodin denně a poslední dovolenou měl v roce 2001. Doktoři jsou z Elona Muska zděšení
Zdroj: OnInnovation

Domů
Sdílet
Diskuse