Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2018 18:46
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Uber Eats startuje v Česku. Kam doručuje a jaká je jeho nabídka oproti konkurenci?

GASTRO
Uložit Uložené

Další konkurence pro tuzemské Dáme jídlo přichází. Uber Eats startuje v Praze.

Rozšiřování trhu s donáškou jídla nebere konce. Po nedávném příchodu finské služby Wolt dnes přichází další zahraniční alternativa od známé firmy u nás doposud působící jen na trhu automobilové přepravy – Uber Eats. Praha se tak připojila ke stovkám dalších měst po celém světě, kde služba funguje. Česká společnost Dáme jídlo to bude mít zase o něco těžší. 

Konkurenční boje mezi jednotlivými platformami jsou znát zejména z počtu podporovaných restaurací a hlavně pak délky doručovací doby. Ambice nově příchozí společnosti? Obrovské. Uber chce patřit k doručovací špičce.

„V následujících týdnech a měsících budeme intenzivně pracovat na tom, aby byla služba co nejrychlejší a nejdostupnější,“ slibuje Tomáš Peťovský, šéf společnosti Uber Eats v České republice. 

Uber Eats startuje v Česku. Kam doručuje a jaká je jeho nabídka oproti konkurenci?

Aplikace Uber Eats je jednoduchá a intuitivní. Zákazník si přímo v ní jídlo objedná, následně zaplatí a po doručení restauraci ohodnotí. V nabídce se nachází hlavní světové kuchyně včetně české, poté burgery, vegetariánské a veganské pokrmy a samozřejmě oblíbená pizza.

Mezi sjednanými restauracemi je přes sto podniků, některé z nich zatím momentálně nejsou k dispozici, ale během pár dní by prý měly být. Tato nabídka se bude postupně rozšiřovat. 

Na počátku společnost přislíbila rozvážku čerstvých jídel do 40 minut, velice brzy chce rozvážet skrouhnout čas pod půl hodinu. V rámci Česka zatím doručuje jen na území Prahy, a to v lokalitách Smíchova, Malé Strany, Letné, Holešovic, Karlína, kousku Libně, Žižkova, Vinohrad, Vršovic, Nuslí, Vyšehradu a samozřejmě celé Prahy 1. Okrajové části hlavního města mají zatím bohužel smůlu. Nezbývá nám zatím jen čekat na další rozšiřování služby.

Uber Eats startuje v Česku. Kam doručuje a jaká je jeho nabídka oproti konkurenci?

V aplikaci není stanovena minimální cena objednávky, ale k částce se automaticky přičte 49korunový poplatek bez ohledu na to, o jak velký nákup jde. Doručovat Uber Eats nechce jen pomocí aut a skútrů, ale stejně jako v zahraničí také na kole. Po vzoru známé přepravní aplikace lze v reálném čase sledovat polohu kurýra.

Jak na americkou konkurenci reaguje tuzemské Dáme jídlo? 

„Vždycky jsem si říkal, že je to jen otázka času, než přijdou. Je dobré mít na českém trhu konkurenci. Dokud jsme tu byli v takovém rozsahu jediní, tak reprezentujeme všechno dobré i špatné,“ řekl pro iDnes.cz ředitel Jan Matějů. O další fungování se společnost prý nebojí

Domů
Sdílet
Diskuse