Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2018 14:33
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity

FILMY A SERIÁLY EZRA MILLER
Uložit Uložené

Odlišná sexuální orientace není při hodnocení hereckého nadání vůbec podstatná. I tak vás ale možná překvapí, že snad právě vaše favority přitahuje opačné pohlaví.

Zkratka LGBT v sobě zahrnuje pojmy – lesbický, gay, bisexuální a transgender. Čím vším si tato komunita za své působení prošla a jaké jsou její cíle nebudeme v následujícím článku vůbec probírat.

Pro filmové fanoušky jsme však vytvořili seznam deseti hereckých osobností, u kterých vás sounáležitost k LGBT komunitě zřejmě překvapí.

Iana McKellena (Lord of the Rings), Kevina Spaceyho (House of Cards), Jima Parsonse (The Big Bang Theory) či Neila Patricka Harrise (How I Met Your Mother) proto v textu určitě nenajdete.

Kristen Stewart

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: IFC Films

Na začátek zkusme někoho známějšího. Hvězda kritiky odsouzené, ale mezi teenagery velmi populární ságy Twilight, si za poslední roky výrazně zlepšila své herecké renomé.

Od filmové adaptace On the Road (2012), přes romantické drama Woodyho Allena Café Society (2016), až po mysteriózní Personal Shopper (2017) divákům dokazuje, že na to má.

S faktem, že kromě mužů ji přitahují i ženy, vyrukovala Stewart v roce 2017 v reakci na tweet Donalda Trumpa, který kritizoval hereččinu nevěru vůči Robertu Pattinsonovi.

Doporučeno
Přehledně: Ezra Miller na útěku. Co tomu předcházelo? Přehledně: Ezra Miller na útěku. Co tomu předcházelo? 6. července 2022 11:30

Podle jejích slov pro ni bisexualita není vůbec matoucí, právě naopak. Na otázku, zda by měla zájem znovu randit s muži, odpověděla, že chce zkusit všechno.

Tessa Thompson


11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Tessu Thompson si pravděpodobně jen málokdo pamatuje z kdysi populárního seriálu Veronica Mars (2004). Do širšího povědomí se začala dostávat až se snímkem Creed (2015) a své nejnovější úspěchy slavila ve filmech Thor: Ragnarok (2017) a Annihilation (2018).

Thompson v létě tohoto roku v jednom rozhovoru prozradila, že ji lákají nejen muži, ale i ženy. Její rodina je vůči její bisexualitě údajně natolik shovívavá, že pokud domů přivede místo muže ženu, nikdo to nepovažuje za nic neobvyklého. Tessa aktuálně udržuje vztah se zpěvačkou a herečkou Janelle Monáe.

Ellen Page

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Fox Searchlight Pictures

Nevinně působící Ellen Page před celosvětovým publikem zazářila v roce 2007 rolí Juno, za kterou si vysloužila nominaci na Oscara.

Už rok předtím jste ji ale mohli zahlédnout i ve třetí části X-Men: The Last Stand. V poslední době si po boku herců jako Diego Luna či Nina Dobrev zahrála v thrilleru Hráči se smrtí (2018).

Page je od začátku tohoto roku vdaná za tanečnici Emmu Portner. S pravdou o své homosexuální orientaci vyšla ven v roce 2014 na LGBT konferenci Time to Thrive.

V prohlášení se slzami v očích řekla, že je unavená ze skrývání své orientace a doufá, že i její otevření se světu pomůže dalším homosexuálně orientovaným lidem nežít v neustálém strachu.

Zachary Quinto

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: 20th Television / FX

Podobně jako Ellen Page, i Zachary Quinto svoji homosexuální orientaci prozradil proto, aby svým činem podpořil ty, kteří kvůli své odlišnosti trpí. Jeho partnerem je od roku 2013 americký model a herec Miles McMillan.

V jednom z prvních vyjádření ohledně homosexuální orientace (2011) rozhořčeně řekl, že i když některé státy jako New York legalizovaly homosexuální sňatky, šikana vůči homosexuálům neustává. Jako příklad zmínil nešťastný případ sebevraždy teprve 14letého homosexuálního aktivisty Jaymeyho Rodemeyera.

Zachary Quinto dosáhl velkého kariérního průlomu v roce 2009, když si v Abramsově Star Treku zahrál legendárního Spocka. Pro fanoušky hororu bude ale spíše znám svými rolemi v seriálu American Horror Story. Například v druhé sérii fantastickým způsobem ztvárnil narušeného doktora Olivera Thredsona.

Ezra Miller

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Abnormálně rychlého Flashe alias Ezru Millera jste už v roce 2011 mohli vidět v dramatu We Need to Talk About Kevin, kde si zahrál s Tildou Swinton. Za zmínku ale dozajista stojí i jeho účinkování v dramatu Charlieho malá tajemství (2012) či v „potterovce“ Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016).

Millerova bisexualita je pro filmový svět známá od roku 2012. Od dané doby si od lidí z průmyslu a ze soukromí vyslechl řadu slov o tom, jak velkou chybu tím učinil. Proč? Údajně ho ono rozhodnutí mohlo stát kariéru. Účinkováním ve Fantastic Beasts a v Justice League ale zatím dokazuje opak.

Kritika na jeho vyrukování s odlišnou sexuální orientací ho sice místy přiměla o své volbě odhalit se veřejnosti pochybovat, ale v konečném důsledku tohoto rozhodnutí nelituje.

V byznysu se podle hercova názoru musí lidé bohužel potýkat nejen se všudypřítomnou homofobií, ale i transfobii.

Evan Rachel Wood

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Warner Bros. Television Distribution / HBO

Třikrát na Zlatý glób nominována (seriály Westworld, Mildred Pierce a drama Thirteen) Evan Rachel Wood si z manželství s britským hercem Jamiem Bellem odnesla krásné roky soužití a malého syna. Mezitím herečka randila i s kontroverzním Marilynem Mansonem, se kterým byla dokonce sedm měsíců zasnoubená.

Už dva roky před porodem syna, v roce 2011, se prostřednictvím Twitteru svěřila se svou bisexualitou. Wood jistou dobu udržovala vztah s herečkou Katherine Moeannig, ale později se znovu vrátila k opačnému pohlaví. Začátkem roku 2017 potvrdila zasnoubení se Zachem Villou, členem kapely Rebel and a Basketcase.

Luke Evans

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Universal Pictures

Luke Evans býval dříve úspěšným divadelním hercem a pozornost filmového publika získal až v roce 2010, kdy si zahrál v Souboji Titánů. Značný úspěch ho dál čekal v šesté části série Rychle a zběsile (2013), kde se představil jako charismatický zločinec Owen Shaw a v druhé části Hobbita, kde ztvárnil odvážného Barda z Jezerního města.

Homosexualita pro něj není tabu a otevřeně o ní promluvil už v roce 2002. Jeho kariéru podle vlastních slov sice nijak nenarušila, ale i tak se o ní prostřednictvím médií většinou odmítá jakkoli vyjadřovat. Snad i proto řada diváků o Evansově sexuální orientaci vůbec netuší.

Cara Delevingne

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: STXfilms

Pro mnohé ženy (nejen) showbyznysu se zdá být bisexualita velmi přirozená. Výjimkou není ani modelka a herečka Cara Delevingne. Ta si svůj filmový debut odbyla v roce 2012, kdy se objevila v dramatu Anna Karenina. Největší popularitu získala ale až rolemi v komiksovce Sucide Squad (2016) a ve fantasy Valerian a město tisíce planet (2017).

V roce 2015 oficiálně potvrdila svou bisexualitu a média mohla dohady ohledně randění s hereckou kolegyní Michelle Rodriguez konečně uzavřít jako pravdivé. Její jméno se však spojuje i s vášnivými polibky se zpěvačkou Miley Cyrus či se vztahem s herečkou Ashley Benson (Pretty Little Liars).

Brandon Flynn

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Netflix

Brandon Flynn je pro většinu z nás známý zejména rolí v divácky úspěšném seriálu 13 Reasons Why. Během jeho sledování jste to možná tušili, ale možná vás naopak informace o homosexuální orientaci herce velmi překvapí. Podobně jako jiní v jeho věku, svou sexuální orientaci světu zvěstoval prostřednictvím Instagramu.

„Rovnost si žádá odvahu. Znepokojuje mě, že příliš mnoho lidem na tomto světě chybí koule k tomu, aby se postavili za správnou věc,“ píše se v jeho upřímném vyjádření. Příspěvek Brandon zakončil hashtagem #f*ckhate.

Svými tvrdými, ale rozumnými slovy reagoval na všudypřítomnou homofobii. V tomto konkrétním případě ho však vytočili lidé, kteří si zaplatili letadlo s vlající vlajkou s nápisem „hlasujte proti“, odkazujíc na australské referendum o manželstvích stejného pohlaví.

Ruby Rose

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Lionsgate

Případ Ruby Rose je od dosud prezentovaných herců a hereček značně odlišný. Ruby se totiž o své homosexualitě otevřela už jako 12letá. Šikana od jejích spolužáků ji nejednou vedla až k neúspěšným pokusům o sebevraždu.

K pozitivnímu náhledu na svět jí v mládí bohužel nepřidalo ani sexuální obtěžování a diagnostikování klinické deprese či bipolární poruchy.

Situace se vyhrotila, když bylo Ruby 16 let. Na střední škole se stala obětí fyzického útoku pěti dívek a jednoho chlapce, kteří ji železnými židlemi bili po hlavě.

Ruby, která žije v ženském těle, ale svým způsobem se přesto cítí spíše jako muž, je pro filmové a seriálové diváky velmi úspěšným nováčkem a stoupající hvězdou.

Za poslední dobu se objevila v seriálu Orange Is The New Black (2016), ve třetí části xXx (2017), v perfektním pokračování akčního Johna Wicka (2017) či novince MEG (2018).

Daniela Vega

11 herců a hereček, o kterých jste možná ani netušili, že patří do LGBT komunity
Zdroj: Sony Pictures Classics

Chile, odkud Daniela Vega pochází, neuznává existenci transgender lidí. Díky oscarovém dramatu Fantastická žena, kde si Daniela zahrála hlavní roli, se z herečky v její rodné zemi stala úspěšná osobnost.

Nově nabytou popularitu mezi lidmi se v současnosti snaží přetavit v změnu, která by lidem z transgender menšiny v Chile přinesla lepší postavení. Vega je první transgender osobností, která se zúčastnila předávání Oscarů.

Drama Fantastická žena od režiséra Sebastiána Lelia se stalo jejím celovečerním debutem, ale věříme, že jsme Danielu neviděli na velkém plátně naposled.

Domů
Sdílet
Diskuse